Dolar

32,5148

Euro

34,9317

Altın

2.433,94

Bist

9.716,77

İsrail ve HAMAS arasında esir takası pazarlığı başladı

İsrail gazetesi Yediot Ahronoth gazetesi HAMAS ile İsrail arasında esir takası için pazarlıkların başladığını yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-06 14:17:15

İsrail ve HAMAS arasında esir takası pazarlığı başladı

İsrail işgal rejiminden üst düzey bir yetkili, İslami Direniş Hareketi (HAMAS)'ın esir takası pazarlıklarına başlamadan önce bir önceki takasta serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan esirlerin serbest bırakılması şartında ısrar ettiğini söyledi.

Yediot Ahronot gazetesinde yayınlanan habere göre, İsrailli yetkili, HAMAS ile dolaylı görüşmeler yürütüldüğünü ifade etti.

İsmi açıklanmayan yetkili, HAMAS'ın esir takası görüşmelerinin başlaması için Şalit'e karşılık serbest bırakıldıktan sonra işgal ordusunun 2014'te üç yerleşimcinin öldürülmesinin ardından yeniden gözaltına aldığı 50 esirin serbest bırakılmasını şart koştuğunu belirtti.

İsrail rejiminin arabuluculara esir takasında büyük bedel ödemeye hazır olmadığını bildirdiğini iddia eden yetkili, Türkiye ve işgal rejimi arasında sağlanan mutabakatın esir takasını da içermesinin mümkün olmadığına ve her iki konunun birbirinden ayrı olduğuna dikkat çekti.

Gazete, esir takası dosyasını HAMAS'ın siyasi kanadının değil askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın yönettiğini öne sürdü.

2014 yılında İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara operasyonunda İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından esir alınan Şaul Aaron ve Hadar Goldin'in sağ olup olmadığı bilinmiyor. 

Haber Ara