Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurdu

İsrail, üç gündür ibadete kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-16 14:25:05

İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurdu

İsrail polisi üç gündür ibadete kapalı tuttuğu Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörleri kurdu.

İsrail polisi tarafından kapalı tutulan Harem-i Şerif'in bugün öğle saatlerinden itibaren kademeli olarak açılacağının açıklamasının ardından kapılara metal arama dedektörleri yerleştirildi.

Netanyahu'nun ofisinden dün yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Netanyahu, durumu değerlendirmek amacıyla İsrail Kamu Güvenliği Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, İç İstihbarat Servisi Şin-Bet ve Kudüs Polis Bölge Müdürü ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Harem-i Şerif'in yarın öğle saatlerinden itibaren kademeli olarak Müslümanlara, ziyaretçilere ve turistlere açılması kararı aldı." denilmişti.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal dedektörlerinin yerleştirileceğine işaret edilen açıklamada, "Aynı zamanda Harem-i Şerif'in kapılarına X-ray cihazları ile Harem'in dışına çevreyi gözetleme amacıyla kameraların yerleştirilmesi kararı alındı." ifadelerine yer verilmişti.

FİLİSTİNLİLER PROTESTO EDİYOR

Filistinliler İsrail'in bu uygulamasını reddederek protesto ediyor ve öğlen namazını Aksa'nın giriş kapılarında kılıyor.

icc

ic

NABLUS'TA PROTESTO

Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Filistinliler İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

Nablus'taki Filistinli grupları koordine eden komitenin çağrısı üzerine bir araya gelen onlarca Filistinli, "Hazreti Muhammed'in miraca çıktığı yere canımız feda olsun", "Mescid-i Aksa'ya ulaşamayacaksınız" yazılı pankartlar taşıdı.

Fetih Hareketi'nin Nablus'taki yetkililerinden Cihad Ramazan burada yaptığı konuşmada, "İsrailli yetkililer Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölmeye çalışıyor. Her zaman canını bu uğurda feda etmeye hazır olan Filistin halkı, Aksa'yı ve şehitlerini asla yüz üstü bırakmayacaktır." dedi.

Haber Ara