Dolar

32,5536

Euro

34,9304

Altın

2.444,14

Bist

9.716,77

İsrail'in yeni planı deşifre oldu

İsrail'in, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa'da zaman geçiren Filistinlileri yasa dışı ilan etmesi tepki çekti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-10 10:33:27

İsrail'in yeni planı deşifre oldu

Filistin İslami Vakıflar Genel Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu karar, tüm Müslümanların itibarına dokunuyor. Kesinlikle kabul edilemez. İşgalcilerin, Mescid-i Aksa ile ilgili işlere müdahale etme hakkı yok. Aksa'ya giren her Müslüman murabıttır. Kimsenin, Müslümanları kutsal mekanlarına girmekten, ibadet etmekten alıkoyabileceği hukuki bir dayanağı yok" ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanların ibadet mekanı olduğunu belirten Hatib, "Her Müslümanın Aksa'ya girerek ibadet etme hakkı var. İsrail'in bu kararı, Müslümanların Aksa'daki ibadet özgürlüğünü engellemektir" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, bugün murabıtların yasa dışı bir yapılanma olduğuna ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirilmişti.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani ise yaptığı açıklamada, bu kutsal mekanda nöbet tutmanın ibadet olduğunu belirterek, kararın Aksa'da namaz kılanların haklarına saldırı olduğunu ifade etmişti.

Murabıtlar, Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı korumak için genellikle vakitlerini kutsal mekanda geçiren kişilerden oluşuyor.

Haber Ara