Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 15:08:02

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki El-Halil kentinde Yahudi yerleşimcinin 11 yaşındaki Filistinli çocuğa kasıtlı şekilde çarparak yaraladığı, İsrail askerlerinin ise bir Filistinliye ateş açtığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Halil kentinin güneyindeki Yata beldesinde 11 yaşındaki Filistinli bir çocuğun, bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla kasıtlı olarak çarpması sonucu sol bacağının kırıldığı ve kanaması olduğu belirtildi.

Açıklamada, Filistinli çocuğun Halil Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı ifade edildi.

Bunun yanı sıra İsrail ordusundan yayımlanan yazılı açıklamaya göre, Halil kentindeki Arrub bölgesinde bıçaklı eylem gerçekleştirdiği iddia edilen Filistinliye İsrail askerlerince ateş açıldı.

İsrail radyosu ise söz konusu Filistinlinin 2 İsrail askerini bıçaklayarak hafif şekilde yaralanmalarına neden olduğunu ileri sürdü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA da bahsi geçen Filistinlinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ve durumunun ağır olduğunu bildirdi. İsrail askerlerinin yaralı Filistinliye Kızılay ekiplerinin ilk yardımda bulunmasına ve hastaneye kaldırmasına izin vermediği ifade edildi.

Haber Ara