Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

İskandinavya'nın ilk imam hatip okulu

Danimarka'nın Slagelse şehri yakınlarında kurulan Mina Hindholm İmam Hatip Yatılı Okulun, aileler, öğrenciler ve okul personelin tanışma programı ile açılışı gerçekleştirildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-21 12:16:09

İskandinavya'nın ilk imam hatip okulu

Dünya Bülteni'nin haberine göre, İskandinavya'nın ilk imam hatip okulu olarak Danimarka'da kurulan Mina Hindholm Yatılı Okulunda, aile şenliği düzenlendi.

Başkent Kopenhag'a yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Slagelse kenti yakınlarında kurulan ve 8. 9. ve 10. sınıflara Danimarka Kamu Okulları Müfredatı'na göre eğitim vermenin yanı sıra Türkçe ve İslami eğitim veren ve aynı zamanda İskandinavya'da kurulan ilk İslami eğitim veren yatılı okulu olma özelliğine sahip okulda aileler, öğrenciler ve okul personelinin tanışması amacıyla şenlik gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan şenlik, okul müdürü Ahmet Deniz'in aile ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmayla devam etti. Deniz, ikinci eğitim yılına geçen ay başlayan okulun eğitmenlerini velilere takdim ederken, daha sonra da aileler ve öğrenciler birbirleriyle tanıştı.

Okulun kurulduğu ilk zamanlarda bazı endişeleri olduğunu ancak bu endişelerinden çok çabuk kurtulduğunu ifade eden Deniz, zamanla her türlü sıkıntıyı aştıklarını dile getirdi. Şimdi hem imam hatip lisesi hem de STX (Danimarka'da normal lise) izinleri olduğunu anlatan Deniz, "Fakat öğrenci sayımız az olduğu için bu yıl öğrencilerimiz yatılı olarak kaldıkları yan taraftaki lise binamızda internet üzerinden, dışarıdan eğitimlerine devam ediyorlar" dedi.

Danimarka Milli Eğitim Bakanlığından ekonomik destek aldıklarını bildiren Deniz, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığına da verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

danmark

Haber Ara