Dolar

32,5446

Euro

34,9355

Altın

2.444,08

Bist

9.716,77

IŞİD Haseke'de kuşatıldı

Suriye'nin Haseke kenti ve Rojava'ya bağlı birçok bölgede IŞİD ile YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Haseke'de IŞİD'in YPG güçleri tarafından kuşatmaya alındığı belirtildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 17:54:10

IŞİD Haseke'de kuşatıldı

Sputnik'e konuşan PYD'nin ilan ettiği Cezire Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hakem Xalo, Haseke kentinde YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti. Çatışmalarda IŞİD'in ağır kayıplar verdiğini söyleyen Xalo, IŞİD'in elindeki birçok yerin YPG tarafından alındığını kaydetti.

IŞİD'in YPG güçleri tarafından kuşatmaya aldığını aktaran Xalo, kısa bir sürede IŞİD'in Haseke'den tamamıyla silineceğini belitti.

 Xalo, kentin büyük bir bölümün YPG'nin elinde olduğunu aktararak, daha önce kentten göç eden insanların IŞİD'in birçok bölgede yenilgiye uğratılmasından sonra evlerine döndüğünü söyledi. Xalo, Haseke'de Suriye ordusunun da IŞİD'e karşı savaştığını da sözlerine ekledi.

'SIRRİN'İ IŞİD'DEN ALACAĞIZ'

Öte yandan Rakka'ya bağlı IŞİD'in denetimindeki Sırrin kasabasının da YPG güçleri tarafından kuşatmaya alındığı öğrenildi.

Kobani Kantonu Başbakan Yardımcısı Halit Berkel, Kobani'nin güneyinde yer alan Sırrin kasabası çevresinde IŞİD ile YPG güçleri arasında son birkaç gündür şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti. Çatışmalarda koalisyon güçlerinin de havadan YPG'ye destek verdiğini söyleyen  Berkel, koalisyon uçaklarının IŞİD mevzilerini vurduğunu kaydetti.

IŞİD'in kasaba çevresinde çok sayıda mayın ve bubi tuzağı kurduğuna ifade eden Berkel, IŞİD'in bomba yüklü araçlarla saldırmak istediğini ancak bombalı araçların YPG güçleri tarafından imha edildiğini aktardı.

Rakka ile Kobani arasında bulunan Sırrin'in stratejik bir önem taşıdığına dikkat çeken Berkel, yakın zamanda kasabayı IŞİD'ten alacaklarını söyledi.  

Haber Ara