Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

IŞİD'den Esed'e petrol darbesi

IŞİD'in, Suriye'de Şam yönetiminin kontrolündeki son petrol sahalarından Cezal'i ele geçirdiği iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 04:54:00

IŞİD'den Esed'e petrol darbesi

Suriye'de iç savaş ortamında çatışmalar bütün şiddetiyle devam ederken IŞİD'in Esed'e ağır bir petrol darbesinde bulunduğu iddia edildi. Şam yönetimin son petrol sahası olan Cezal'in IŞİD'in eline geçtiği öne sürüldü.
 
Ajansların haberine göre; Suriye iç savaşı boyunca doğal kaynaklarını IŞİD başta olmak üzere isyancılara kaptıran Beşşar Esed yönetimi, bir petrol sahasını daha kaybetti. Muhalif kaynaklara dayanan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Cezal petrol sahasınınkontrolünün IŞİD'e geçtiğini duyurdu.

Gözlemevi ''Rejim Suriye'deki son petrol sahasını kaybetti'' açıklamasını yaparken Suriye ordusu sadece bölgedeki bir saldırıyı püskürttüğünü ve 25 'militanın' öldürüldüğünü belirtti. Sosyal medya üzerinden haber geçen aktivistler ise son iki ila üç gündür çatışmaların sürdüğünü ve ordunun kontrolü pazar günü kaybettiğini öne sürdü. Gözlemevi'ne göre orta büyüklükteki bir saha olan Cezal'de üretim faaliyetleri durdu ve çatışmalar Humus'un kuzeybatısında yoğunlaşarak devam ediyor. 
 
KEŞİF UÇUŞLARI BAŞLAYACAK
 
Gözlemevi ayrıca ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonun IŞİD'in üssü konumundaki Rakka'ya düzenlediği hava saldırılarında en az 16 militanın öldüğünü duyurdu. Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesine ait uçakların bugünden itibaren Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik keşif uçuşlarına başlayacağını açıkladı.

Hollande, şimdilik IŞİD'in bölgede nerelerde varlık gösterdiğinin tespit edileceğini, bunun dışında herhangi bir kara operasyonunun öngörülmediğini belirtti. Hollande keşif uçuşlarının nihai amacının IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenlemek olduğunun altını çizdi. 

Haber Ara