Dolar

32,5104

Euro

34,9320

Altın

2.437,02

Bist

9.716,77

İran doğruladı: Balistik füze denemesi yaptık

İran'ın dün gerçekleştirdiği ve dünyaya ABD tarafından duyurulan füze denemesi doğrulandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 13:07:58

İran doğruladı: Balistik füze denemesi yaptık

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Tasnim'in haberine göre İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan İran'ın balistik füze denemesi yaptığını doğruladı. Ancak Dehkan son füze denemesinin nükleer anlaşmayı ihlal etmediğini belirtti.

Dehkan "Son deneme bizim savunma gücünü arttırma planlarımıza göre gerçekleşti ve yabancıların savunmamızla ilgili konulara karışmalarına izin vermeyeceğiz" dedi.

 

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray dün, İran'ın pazar günü orta menzilli bir balistik füze denemesi yaptığını bildirdi. Füzenin menzili 630 mil mesafeli olup Semnan'dan atıldı. Bu tür denemenin en son Temmuz ayında yapıldığına işaret edildi.

"FÜZELERİN, ANLAŞMALARLA İLGİSİ YOK"

Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile basın açıklaması sırasında konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinin gerçekleştirdiği balistik füze denemesinin P5+1 ülkeleri ile yapılan nükleer anlaşmanın ya da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) anlaşmayı onaylayan kararlarının bir parçası olmadığını söyledi.

Bu denemelerin nükleer anlaşmayı onaylayan BM kararlarının parçası olmadığını vurgulayan Zarif "Bu füzeler nükleer anlaşmanın parçası değil. İran bir başka ülkeye saldırmak için İran'da üretilen füzeleri hiçbir zaman kullanmayacak" dedi. Zarif "Hiçbir İran yapımı füze nükleer savaş başlığı taşıması için üretilmedi' ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara