Dolar

32,5626

Euro

34,9365

Altın

2.444,38

Bist

9.716,77

İran: Biz Yemen'de olsaydık, Husiler şimdiye kadar Riyad’daydı

İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Genel Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, Kanal 3’e verdiği röportajda, ülkesinin Yemen’deki Husi milislere desteğiyle ilgili, “Tabii ki orada değiliz. Orada olsaydık, Husiler şimdiye kadar Riyad’da (Suudi Arabistan’ın başkenti) olurdu” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-01 12:51:40

İran: Biz Yemen'de olsaydık, Husiler şimdiye kadar Riyad’daydı

İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Genel Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, ülkesinin Yemen'deki Husi milislere desteğiyle ilgili, “Tabii ki orada değiliz. Orada olsaydık, Husiler şimdiye kadar Riyad'da (Suudi Arabistan'ın başkenti) olurdu” dedi.

Fedevi, bir İran'da yayın yapan Kanal 3'e verdiği röportajda, “İran'dan Suriye'ye, oradan da Yemen'e gidebileceğimizi hayal edin, durum böyle olacak mıydı? Hayır, olmazdı” diye konuştu.

“Kuran'a dayanarak, elimizden geldiğince yardım etmek zorundayız ve yapıyoruz” diyen Fedevi'ye göre, Yemen'in “tam kuşatılması” nedeniyle Pasdaran, Husileri büyük ölçüde destekleyemiyor.

Fedevi Husiler için, “Bizim gibi sonuçlar alıyorlar çünkü İran Devrimi'nin ilkelerine uygun hareket ediyorlar” diyerek şöyle devam etti: “Tabii ki orada değiliz, orada olsaydık Husiler şimdiye kadar Riyad'da olurdu.”

İran'ın, Yemen'deki Şii Husi milislere destek verdiği biliniyor. Diğer yandan Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu da Yemen hükümetine destek veriyor.

Haber Ara