Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

Irak'ta yasa tasarısı: Bunu nasıl kazandın?

Irak'ta üst düzey yöneticilerin mal varlığını denetlemek için 'Bunu nasıl kazandın?' isimli yasa tasarısı hazırlanıyor. Ülkede 1 Ekim'den bu yana devam eden protesto gösterilerin en önemli nedenleri, ülkedeki yolsuzluk ve petrol gelirlerinin yöneticiler arasında paylaşılıyor olmasıydı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-16 11:21:06

Irak'ta yasa tasarısı: Bunu nasıl kazandın?

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Sözcüsü Saad el-Hadisi Irak resmi haber ajansı INA'ya yaptığı açıklamada, bakanlar kurulunun, üst düzey yöneticilerin mal varlığını denetlemek için 'bunu nasıl kazandın' diye adlandırılan bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını söyledi.

ÖNCEKİ HÜKÜMET YETKİLİLERİNİ DE KAPSAYACAK

Hadisi, tasarının, önceki hükümetlerde görev yapan yetkilileri de kapsadığını, kuruldan kısa bir süre içinde geçmesi halinde, üzerinde oylamanın yapılması için meclise gönderileceğini ve daha sonra da uygulamaya konulacağını aktardı.

DENETİM, PROTESTOCULARIN İSTEKLERİNDEN BİRİYDİ

Tasarının, Irak'ta 1 Ekim'den bu yana gösteriler düzenleyen protestocuların talepleri arasında yer aldığını hatırlatan Hadisi, hükümetin de reform talepleri kapsamında böyle bir adım attığını kaydetti.

500 MİLYAR DOLARA YAKIN PARA KAYIP

Dünya Şeffaflık Örgütü'ne göre, Irak, yolsuzluk sıralamasında 12'nci sırada yer alıyor. Ülkede 2003'ten bu yana 450 milyar dolarlık kamu fonunun kayıp olduğu iddia ediliyor.

IRAK'TAKİ PROTESTOLAR

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan ve hala devam eden gösterilerde 319 kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

 

Haber Ara