Dolar

32,4815

Euro

34,8683

Altın

2.436,30

Bist

9.716,77

Irak ordusu ve peşmerge 552 kilometrelik alanı ele geçirdi

Irak ordusu ve peşmerge güçleri Musul'un çevresindeki köyleri ele geçirerek ilerlemeyi sürdürüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 10:26:57

Irak ordusu ve peşmerge 552 kilometrelik alanı ele geçirdi

Musul operasyonunun 4. gününde Irak ordusu ve peşmerge güçleri Musul'un çevresindeki köyleri ele geçirerek ilerlemeye devam ediyor. Irak ve peşmerge güçlerine bağlı askeri kaynaklar, doğu ve güneyden 552 kilometrelik alanın kontrolünün sağlandığını belirtti.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya ve Mehmet Kayahan'ın haberine göre, operasyonun 3'üncü gününde Irak ordusu, Şii milis grubu Haşdi Şabi ve federal polis, Musul'un güneyinde bulunan Geyara bölgesinde 21 köyde kontrolü sağladı.

Peşmerge birlikleri ise IŞİD mensuplarını dün sabah saatlerinde bombalı araçlarla düzenlediği 3 saldırıyı püskürtürken, Musul'a 10 kilometre mesafedeki Şaguli bölgesinde kontrolü tamamen ele geçirdi.

Peşmerge, IŞİD'e ait 1 tonluk TNT'yi de etkisiz hale getirdi. Şaguli yakınlarındaki cephede de sıcak anlar yaşandı. IŞİD ile mesafenin 500 metreye kadar düştüğü bölgede, gün boyunca silah sesleri yükseldi.

Irak askerleri ve peşmerge güçleri tarafından öldürülen militanların çoğunluğu çocuk yaşta ve intihar eylemleri için kullanılıyor. IŞİD'in, uluslararası koalisyon güçlerine hedef olmamak ve intihar saldırıları için tuzaklanmış uzun ve geniş tüneller kazdığı tespit edildi. IŞİD militanları operasyon sırasında görüşü engellemek için araç lastiklerini ve petrol dolu çukurları da ateşe veriyor.

Haber Ara