Dolar

32,5626

Euro

34,9365

Altın

2.444,38

Bist

9.716,77

İnstagram'da takipçi sayısının önemi

Günümüzün en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram her geçen gün daha fazla sayıda kişinin kullandığı bir platforma dönüştü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-23 16:54:52

İnstagram'da takipçi sayısının önemi

Instagram'ın bu denli popüler olmasının altında yatan unsur ise çok eski dönemlerden bu yana insanların fotoğraflarını birilerine göstermekten çok hoşlanmasıdır. Eskiden ziyaretlerde ortaya çıkan ve bakılan albümler günümüzde dijitalleşti ve artık birinin fotoğraflarına bakmak ya da yeni fotoğraflarını görmek isteyenler Instagram hesabı açıyor ve o kişiyi takibe alıyor.

Elbette bu platformda takipçi sayısı ve beğeni sayısı da insanlar için çok önemli bir hal aldı. Takipçi kazanmak için fotoğraflar çekiliyor, en ilginç kareler paylaşılmaya çalışılıyor. Hatta insanlar artık daha fazla beğeni almak adına fotoğraf stüdyolarına para ödüyor ve sadece Instagram'da paylaşmak için çeşitli fotoğraflar çektiriyor. Peki, bunca çabanın nedeni ne? Sebep elbette daha fazla sayıda takipçiye sahip olmak!

Instagram'da Takipçi Sayısı Neden Önemli?

Bu platformda takipçi sayısının bu denli önemli olmasının nedeni çok eski çağlardan bu yana inanların sosyal çevresi ile övünüyor olmasıdır. Çok sayıda arkadaşa sahip olmak, çok kişi tanımak, çok kişi tarafından sevilmek her daim övgüyle anlatılırdı. Şimdilerde bunun dijital versiyonu da Instagram gibi sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayıları oldu. İnsanlar takipçi sayıları ne kadar fazla olursa, kendilerini de o kadar iyi hissediyor. Hatta takipçi sayısı üzerinden rekabetler bile doğabiliyor.

Örneğin ünlüler takipçi sayıları ile kıyaslanıyor. Kimin takipçisi daha fazla ise o kişinin daha ünlü olduğu ya da daha popüler olduğu düşünülüyor. Takipçi sayısı az olan ünlüler hakkında haber bile yapılabiliyor. Yani bir anlamda bu platformdaki takipçi sayısı artık insanların sosyal çevresinin genişliğinin, ne kadar ünlü ya da ne kadar popüler olduğunun bir belirleyicisi haline geldi. Dolayısıyla hal böyle olunca takipçi satın alma işlemleri de doğmaya başladı.

Takipçi Satın Alma İhtiyacı

Artık Instagram takipçisi satın alma son derece normal kabul edilen bir duruma dönüştü. İnsanlar daha fazla sayıda takipçiye ulaşmak için her yolu deniyor olsa da buna ulaşmanın en kolay yolu olan satın alma da popüler bir yöntem! Aynı zamanda çeşitli hilelerle de takipçi sayısının artırılması yoluna gidilebiliyor. Bir anlamda takipçi sayısının artması için yeni yöntemlerin her daim denenmeye devam ettiğini de söyleyebiliriz.

Firmalar da bu yolu deneyebiliyor. Hatta ünlü isimler, sporcular kısacası Instagram hesabı olan çok sayıda kişi ve kurumun takipçi satın alma yolunu tercih edebildiğini belirtebiliriz. Ayrıca takipçi sayısının fazla olmasının da insanlara güven verdiği bir gerçek. Örneğin bir firmayı ele alalım! Bu firmanın Instagram hesabına göz attığınızda, takipçi sayısının çok az olduğunu görürseniz, firmaya olan güveniniz sarsılabilir. Firmanın güven vermeyen bir tablo çizmesi işte bu kadar kolay olurken elbette takipçi sayısının artması için her yol deneniyor.

Aynı durum ünlüler için de geçerli olabiliyor. Az sayıda takipçisi olan kişilerin artık popüler olmadığı düşünülüyor. Bu kişileri mevcut takipçileri bile takipten çıkarabiliyor. Popüler kültürün en parlak çağını yaşadığı günümüzde popülerlik de işte bu kadar önemli bir hal aldı. Dolayısıyla takipçi satın alma işlemlerine, beğeni satın alma işlemlerine ya da hile ile takipçi artırma yöntemlerinin sürekli denenmesine şaşırmamak lazım. Daha fazla sayıda takipçi kazanmak için siz de gönül rahatlığı ile takipçi satın alma yolunu deneyebilirsiniz. Bu sayede Instagram hesabınızın da daha popüler olmasını sağlamış olacaksınız. Bu popülerlik de size dolaylı yoldan yeni takipçiler kazandıracak!

İnstagram beğeni satın alma hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Haber Ara