Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

Indiana’nın ilk Müslüman senatörü seçildi

Filistin kökenli Amerikan vatandaşı Fady Qaddoura, Demokrat Parti’den girdiği seçimlerde oyların yüzde 52,5’ini alarak Indiana Eyalet Senatosu’na seçildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-09 12:57:07

Indiana’nın ilk Müslüman senatörü seçildi

ABD'nin Indiana eyaleti, ilk defa bir Müslüman Amerikalı'yı Eyalet Senatosu'na seçti. Filistin kökenli Amerikan vatandaşı Fady Qaddoura, Demokrat Parti'den katıldığı seçimlerde, oyların yüzde 52,5'ini alarak ABD Senatosu'na girmeye hak kazandı.

40 yaşındaki iki çocuk babası Qaddoura, IndyStar'a yaptığı açıklamada, amacının "Siyasi görüşünüz ne olursa olsun toplumdaki herkese hizmet etmek" olduğunu belirterek, "Ben Indiana eyaletinde bir koltuk kazanan ilk Müslüman göçmen olsam da, beni motive eden ve heyecanlandıran şey, eyaletimizdeki her birey için mücadele etmek için bütün gücümle çalışmak” dedi.

Qaddoura, işgal altındaki Kudüs'ten Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti, ilk olarak New Orleans'a yerleşti; ardından 2005'teki yıkıcı Katrina Kasırgası'nın ardından Indiana'ya taşındı.

Qaddoura, IndyStar'a yaptığı açıklamada "Bir kamu görevlisi olarak hayat hikayem evsiz kalan bir göçmen olarak başladı" dedi ve kasırgada ailesinin evinin kaybına atıfta bulunarak,” Hayatta zor zamanlardan geçip mücadele ettiğinizde, en önemli olanı öğrenirsiniz" dedi.

Filistinli Qaddoura, eğitim, sağlık hizmetleri, ekonomik refah, küçük işletmelere yardım etme ve Corona virüsünden etkilenen aileleri desteklemeye odaklanacağını söyledi.

Filistin doğumlu Müslüman temsilci Qaddoura, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in eyalette Suriyeli mültecileri kabul etmeme kararı da dahil olmak üzere Cumhuriyetçi politikalara kızdığı için seçimlere katılmaya karar verdiğini vurguladı.

Qaddoura, Perşembe günü bir Facebook gönderisinde, "Sadece Amerika'da birisi bu ülkeye göç edebilir, çok çalışabilir ve on binlerce seçmenin güvenini kazanarak Indiana tarihinin ilk Müslüman Eyalet Senatörü olabilir" dedi.

Qaddoura senatör seçilmeden önce bir politika stratejisti ve bir şehir kontrolörü olarak çalıştı.

Kaynak: Alaraby

 

 

Haber Ara