Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

IKBY'deki FETÖ okullarını tek şirket satın aldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki FETÖ'ye ait Işık Şirketi’ne bağlı tüm kuruluşların Xoşnav adındaki Kürt şirketince satın alındığı bildirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-18 19:31:34

IKBY'deki FETÖ okullarını tek şirket satın aldı

Türkiye hükümeti, 15 Temmuz darbe girişiminden Fetuhullah Gülen Cemaati'ni sorumlu tutarak Cemaat'e ait tüm kurumları kapatma kararı almuştı. IKBY'de yer alan Işık Okulları ve FETÖ'ye bağlı kuruluşların kapatılmasını istemişti.

Bunun üzerine harekete geçen IKBY, Işık Okulları'nın özel şirketlere devredileceğini ve bu okullarda okuyan öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini açıklamıştı.

TEK ŞİRKET TARAFINDAN SATIN ALINDI

 BasNews'in kaynaklardan edindiği bilgiye göre FETÖ'ye bağlı Işık adıyla açılan tüm okullar, Xoşnav adlı IKBY şirketi tarafından satın alındı.

 Adının açıklanmasını istemeyen kaynağın aktardığına göre FETÖ, IKBY'de 40 binin üzerinde öğrencinin paralı eğitim gördüğü okullardan tüm diğer yerlerde olduğu gibi çok kazançlı çıktı.

 Öte yandan BasNews'e konuşan Kürdistan Parlamentosu Türkmen Parlamenteri ve Yüksek Öğrenim ve Eğitim Komisyonu Üyesi Aydın Maruf, Cemaat okullarının Kürd şirketi tarafından satın alındığını doğruladı. Maruf bu bilginin resmi kaynaklarca henüz teyit edilmediğini de kaydetti.

Haber Ara