Dolar

32,5600

Euro

34,9289

Altın

2.440,85

Bist

9.716,77

İftar duası ve anlamı

Mübarek Ramazan ayı kapıya dayandı. Şükürler olsunki bu mübarek ve güzel aya tekrar kavuşmanın mutluluğuyla doluyuz. İftar duaları ve anlamı...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 10:29:33

İftar duası ve anlamı

Bir ay boyunca oruçlar tutulacak, teravi namazına gidilecek ve bol bol dua edilecek. Tüm gün sabırla tutulan orucun ardından Allahın verdiği nimetlere şükretmeye sıra gelince aşağıdaki dua ile başlanır iftar yemeğine.

İftarda şu dua okunur:

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

Anlamı:

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"


Peygamber Efendimiz s.a.v 'in iftar vaktinde iftar ederken okduğu dua şöyledir;

Muaz İbn-i Zühre r.a şöyle anlatıyor

Bana ulaştı ki, Resulullah s.a.v. iftar ettiği zaman şu duayı okurdu:

Allahümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü.Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.

Mervan ibni Salim, İbn-i Ömer'den r.a şöyle naklediyor.

Resulullah (s.a.v.) orucunu açınca şöyle derdi:

Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah Tealâ sevap kesinleşti.' Hadisin ravisi Rezin, duanın baş kısmına Elhamdülillah kelimesini ilave etti.


Peygamber Efendimiz iftar vakitlerinde aşağıdaki duayı çok sık yapardı.

Rabbim, her şeyi kuşatan rahmetin aşkına beni affet ve bağışla..

İFTAR DUASI VE TÜRKÇE ANLAMI

Ramazan ayına bir kaç gün kaldı 8 Temmuz gecesi ilk sahura kalkıldı Allahın izniyle oruçlu olacağız.Akşam iftar vaktinde aşağıdaki kısa iftar duasını okuyabilirsiniz.Hayırlı Ramazanlar.

Ramazan ayında İftar ederken okunacak dua;

Allahümme leke sumtu ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirli ma kaddemtü ve ma ahhartü.

İFTAR DUASININ TÜRKÇE ANLAMI

Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!

Haber Ara