Dolar

32,4969

Euro

34,8842

Altın

2.441,70

Bist

9.716,77

İDDEF, 2018’de mazlum coğrafyalara umut oldu

İDDEF, 2018 yılında dünyanın dört bir yanında İslami eğitim ve insani yardım çalışmalarına yenilerini ekledi. Medrese, mescit ve su kuyusu açarak, ramazan ve kurban organizasyonu gerçekleştirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-02 17:53:09

İDDEF, 2018’de mazlum coğrafyalara umut oldu

“Muhabbetle birlikte insanlığa hizmete” sloganıyla yola çıkan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) İslami eğitim ve insani yardım çalışmaları kapsamında birbirinden önemli projelere imza atarak, insanlığa hizmet etti.

Eğitim ve İnsani Yardımlar İçin Yeni Adımlar

İDDEF çalışmalarına başladığı ilk yıldan itibaren faaliyet gösterdiği tüm alanlarda, sürdürülebilirlik ve kalıcılığı hedefleyerek 2018 yılında milyonlarca insanın kalbine dokundu. Mazlum coğrafyalara yeni adımlar atarak çalışma ilke ve hizmetleri kapsamında yeni medrese ve mescitler inşa etti. Hizmet verdiği ülkelerdeki hocaların talebelere özveriyle verdiği eğitim neticesinde binlerce talebe ilim ihya etti. Eğitimlerini tamamlayan ve Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan talebeler ise icazet aldı ve görevlerine başladı. İDDEF, insani yardım faaliyetleri kapsamında ise Ramazan ayında ve Kurban bayramında organizasyon gerçekleştirdi. Su projeleri ile mazlum coğrafyadaki kardeşlerimizi suya kavuşturdu. Endonezya'daki tsunami felaketinde ve iç savaşın büyük krize yol açtığı Yemen'e desteklerinizle acil yardım ulaştırdı.

İDDEF Ramazan yardım faaliyetleri - 2018

6 Bin 130 Talebeye Eğitim Desteği

İDDEF, 2018 yılında da 33 ülke 61 medresede eğitim gören 6 bin 130 talebeye destek verdi. "Çantamda Umut Var" projesi kapsamında talebelere eğitim seti dağıttı. Talebelerin yoksul durumdaki ailelerine de ramazan, kurban ve yıl içindeki çeşitli zaman aralıklarında insani yardımlar yaptı. Eğitim çalışmaları kapsamında ise yüzlerce talebenin icazet alarak bulundukları ülkelerin çeşitli bölgelerinde göreve başlamasına vesile oldu.

21 Kalıcı Eser İnşa Edildi

İDDEF, ilim tahsil eden talebelerin temiz, rahat ve güvenli bir ortamda hafızlık ve İslâmi ilimleri okuması için bağışçılarının desteğiyle kalıcı eser olarak medrese, bölge halkı için de mescid inşa etti. 2018 yılında Afrika ve Asya'da 14 medrese, 1 külliye ve 6 mescid olmak üzere 21 kalıcı eseri hizmete açtı. Ayrıca “tadilat” projesi kapsamında bazı kırsal yerleşim yerlerindeki hasarlı durumdaki mescitleri onararak yeniden ibadete uygun hale getirdi.

İDDEF su kuyusu- Asya

Endonezya ve Yemen'e Acil Yardım

2018 yılının en büyük felaketlerinden birini yaşayan Endonezya'da meydana gelen deprem ve sonrasında oluşan tsunamiden etkilenenler için harekete geçen İDDEF, acil yardım çalışmaları kapsamında gıda, tıbbi malzeme ve temiz su dağıttı. İç savaş ile birlikte dünyanın en büyük insani krizini yaşayan Yemen için de acil yardım seferberliği başlatan İDDEF, gıda kolisi ve kurban eti dağıtarak, zekat bağışlarını mazlumlara ulaştırdı. İDDEF'in acil yardım ulaştırdığı diğer ülkeler ise Gazze, Suriye, Arakan ve Somali oldu.

Afrika ve Asya'da 764 Su Kuyusu

2018 yılında ‘Yeryüzüne Bulut Ol, Suya Kavuştur' sloganıyla çalışmalar gerçekleştiren İDDEF, yılsonuna kadar Afrika ve Asya'da 764 su kuyusu açtı. Açılan su kuyularından ise 300 binden fazla kişi faydalandı ve faydalanmayı sürdürüyor. Su kuyusu, yağmur hasadı ve biosand filtre çözümleri kapsamında Filipinler'de ise bu yıl içinde 60 adet biosand filtre dağıttı.

İDDEF su kuyusu

33 Ülkede 250 Bin Kişiye İftar Verildi

İDDEF, 2018 yılı ramazan ayı yardım faaliyetlerini "Bu Sofrada Senin de Tuzun Olsun" sloganıyla gerçekleştirdi. 33 ülkede yapılan yardım faaliyetleri kapsamında 250 bin kişiye kardeşlik bilincinin pekiştirilmesi amacıyla iftar verdi ve ihtiyaç sahipleri için 13 bin 78 sofra kurdu. Hayırseverlerin emanet ettiği zekat ve fitre bağışlarını ise on binlerce yoksul, talebe ve yetime tek tek teslim etti.

Kurbanla, 2 Milyon Mazlumun Yüzü Güldü

İDDEF, "Kardeşinle Kurbanını Paylaş" sloganıyla düzenlediği 2018 Kurban Bayramı organizasyonunda Afrika, Asya ve Balkanlar'daki 33 ülke 106 bölgede 45 bin hisse kurban kesti. İDDEF, bağışçılarının vekalet yoluyla bağışladıkları kurbanları Müslümanların yaşadığı muhtaç bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak gönülden gönüle bağ kurdu, paylaşma ve yakınlaşma duygularını pekiştirdi. Ayrıca adak, akika ve şükür kurbanları ile kurban eti dağıtımını tüm yıl boyunca mazlum coğrafyalarda sürdürdü.

İDDEF Kurban organizasyonu -2018

İDDEF, medrese ve mescid açılışı

İDDEFten Yemene insani yardım

Haber Ara