Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

İbis Otel Moskova hizmete açıldı

İbis Otel Moskova hizmete açıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 12:53:35

İbis Otel Moskova hizmete açıldı
Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Rusya'da yatırımı gerçekleştirilen 317 odalı İbis Otel Moskova, bugün itibariyle hizmete girdi.

Akfen GYO'dan yapılan açıklamaya göre şirket tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da yatırımı yapılan İbis Otel Moskova, bugün itibariyle konuklarına hizmet vermeye başladı. 317 odalı İbis Otel Moskova'nın işletmesi Akfen GYO'nun stratejik ortağı olan Accor tarafından yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından biri olan Rusya'da yeni bir oteli daha hizmete açmaktan dolayı memnun olduklarını bildirdi.

İbis Otel Moskova'nın şehrin en işlek güzergahı üzerinde yer aldığını ve turistik yerler ile spor merkezlerine de yakın bir konumda bulunduğunu aktaran Tural, söz konusu otelin şehir otelciliği anlayışının seçkin bir örneği olarak geliştirildiğini ve şu ana kadar ki yatırımları içinde en çok oda sayılı otelleri olma özelliğine sahip olduğunu dile getirdi.

İbis Otel Moskova'nın hizmete girmesi ile birlikte şirketin Rusya'daki faal otellerinin sayısının dörde yükseldiği bilgisini veren Tural'ın açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

"Türkiye, Rusya ve KKTC'de faal otellerimizin sayısı toplam 18 oldu. 200 odalı ve beş yıldızlı Karaköy Novotel ve 200 odalı Ibis Otel Tuzla'nın yatırımlarına devam ediyoruz. Bu projelerimiz de tamamlandığında toplamda 20 otel ve 3 bin 628 odadan oluşan bir portföye sahip olacağız. Böylece hem otel, hem de oda sayısı bakımından bölgemizin uluslararası standartlarda inşa edilmiş ve işletilen otellere sahip başlıca otel yatırımcılarından biri konumunda yer alacağız. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz."

Bu arada Akfen GYO'nun Rusya'da Yaroslavl, Samara ve Kaliningrad şehirlerinde faaliyete geçen ve toplam 548 oda kapasiteli üç oteli daha bulunuyor. İbis Otel Moskova'nın faaliyete geçmesi ile birlikte Akfen GYO'nun Rusya'da faaliyete geçen otellerinde toplam oda sayısı 865 oldu.

Haber Ara