Dolar

32,5530

Euro

34,9365

Altın

2.443,22

Bist

9.716,77

Hüseyin Çapkın'ın adını Avni Mutlu vermişti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 14:43:03

Hüseyin Çapkın'ın adını Avni Mutlu vermişti

Fethullahçı Terör Örgütü operasyonları kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen mülki yapılanma soruşturmasında dün İzmir'de gözaltına alınan İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'ı kendisi ile aynı dönemde görev yapan İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yaktığı ortaya çıktı. 

İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın, İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi'nde bulunan Havacılar Sitesi'ndeki rezidansında gözaltına alındı. Polisin büyük bir gizlilik içerisinde yürüttüğü operasyonda ailesi ile birlikte tatil yaparken gözaltına alınan Hüseyin Çapkın sorgulanmak üzere İstanbul'a getirildi. 

MUTLU'NUN İFADESİ SONRASI GÖZALTINA ALINDI

Sorgusuna başlanan Hüseyin Çapkın'ın İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ifadesi sonrası gözaltına alındığı öğrenildi.

''O SORUNUN CEVABINI ÇAPKIN BİLİR''

Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturması kapsamında kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine, "Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir"demişti.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN TUTUKLANDI

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Haber Ara