Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

'Hükümlü yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını evde çekmesi planlanıyor'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bazı suçlardan hükümlü olan kamu düzenini bozmayan, ciddi düzeyde mağduriyete yol açmayan suçlarda; yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını evde çekmesi alternatifleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-25 13:56:11

'Hükümlü yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını evde çekmesi planlanıyor'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2020 yılı bütçesinin sunumunda yaptığı konuşmada, hapis cezalarına ilişkin yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi.

"ONARICI ADALET SİSTEMİ"

Ağır ceza mahkemeleri ile asliye ceza mahkemeleri arasındaki görev ayrımını gözden geçireceklerini söyleyen Gül, suça sürüklenen çocukların davalarının öncelikli görülmesinin sağlanacağını, çocuk adalet sistemini "onarıcı adalet yaklaşımı" üzerine kuracaklarını ifade etti.

İNFAZ DEĞİL, ISLAH

İnfaz sisteminin ıslah işlevine odaklı bir şekilde etkili, doğru çalışması üzerinde durduklarının altını çizen Gül, "Bu kapsamda şiddet içermeyen bazı suçlardan hükümlü olan yaşlı, hamile ve çocukların cezalarını, elektronik izleme merkezi aracılığıyla evde çekmesi alternatifi üzerinde duruyoruz. Hükümlü ve tutukluların yakınları ile görüntülü görüşmesi, elektronik dilekçe gibi yeni uygulama modellerinin geliştirilmesi de çalışma gündemimizde yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Ara