Dolar

32,5145

Euro

34,9180

Altın

2.435,85

Bist

9.716,77

Honduras

Honduras, Orta Amerika ülkeleri arasındadır. Başkenti Tegucigalpa'dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 17:28:41

Honduras

Honduras, Orta Amerika ülkeleri arasındadır. Başkenti Tegucigalpa'dır. Honduras, Orta Amerika'nın en kalabalık 2. ülkesidir.  Aynı zamanda dünya ülkeleri arasında en fakir ülkelerden de birisidir.

CİNAYET ORANLARI FAZLA

Honduras'da cinayet oranları da çok fazladır. Topraklarında bulunan Rio Platantano Biyosfer Rezervleri, UNESCO Dünya Mirası Listelerinde bu yağmur ormanlarından da bahsedilmiştir. 

EN FAZLA KONUŞULAN DİL İSPANYOLCA

Ülkede konuşulan dillerden en fazlası İspanyolca'dır. Bay Adaları bölgesinde ise halk İngilizce'yi ana dil seviyesinde konuşur.  Diğer önemli diller ise Lenca, Miskitu ve Garifuna dilleridir. 

SICAK İKLİM

Ülke nüfusunun çoğunluğunu Roma Katolik'lerine bağlı olan Katolikler oluşturmaktadırlar. Protestanlık, Müslümanlık ve Budizm diğer önemli dinleri arasında gösterilmektedir. Ülke iklimi sıcak ve nemlidir. Önemli ekonomik geçim kaynakları turizmdir. İşsizlik oranı ülkede çok fazladır. Ülkedeki tarım ürünleri ise kahve, muz, tropikal meyveler ve şeker kamışıdır.

TAJADAS TATLISI İLE ÜNLÜ

Ülke mutfağına bakacak olursak halkın en temel öğünü öğle yemekleridir. Mutfaklarında bezelye, pilav ve tortillaya çok sık rastlayabilirsiniz.  Tajadas adındaki kızartılmış muzları ise bilinen bir tatlarıdır. Honduras mutfağında baharatlı yemekleri oldukça fazladır.  En önemli yemekleri arasında ise düz bir tabağa biftek, kızarmış patates, lahana turşusu, bezelye ile yapmış oldukları tortillalarıdır. Atıştırmalık olarak da anafres adını verdikleri siyah bezelyelerini peynirle pişirirler ve mısırla da servis ederler.

 

Haber Ara