Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

Hırvatistan'da kriz istifa getirdi

Hırvatistan'da Hırvat Demokratik Birliği'nin (HDZ) Genel Başkanı Tomislav Karamarko, istifa ettiğini açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 06:22:12

Hırvatistan'da kriz istifa getirdi

Ajanslarda yer alan bilgide; Hırvatistan'da 8 Kasım'da yapılan genel seçimin galibi muhafazakar Hırvat Demokratik Birliği'nin (HDZ) Genel Başkanı Tomislav Karamarko, partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

HDZ Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Karamarko, istifasının öncelikli sebebinin geçen hafta hükümetin düşmesinin ardından verdiği yeni koalisyon sözünü tutamaması olduğunu ifade etti.

İstifasının 'çağdaş ve medeni' siyaset dünyasında son derece normal olduğunu kaydeden Karamarko, bu şekilde sorumluluğu üzerine aldığını ifade etti. 

Düşen koalisyon hükümetinin işlemediği ifade eden Karamarko, her ne kadar seçimde en fazla milletvekili çıkarsa da HDZ'nin programının uygulanmasının engellendiğini ileri sürdü.

'YENİ GENEL BAŞKAN PLENKOVİC OLACAK'

Ülke medyası, HDZ'nin yeni genel başkanının, Avrupa Parlamentosu'ndaki Hırvat milletvekillerinden Andrej Plenkovic olabileceğini öne sürse de Karamarko, spekülasyonlar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Karamarko, yaşanan hükümet krizinin ardından geçen hafta başbakan yardımcılığı görevinden istifa etmiş, daha sonra mecliste Başbakan Tihomir Oreskovic için yapılan güven oylamasında milletvekillerinin büyük çoğunluğu Oreskovic aleyhine oy kullandığı için hükümet düşmüştü. Son olarak dün de meclisin feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi kararlaştırılmıştı.

Haber Ara