Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

HDP'li vekillere gece operasyonu

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 02:34:01

HDP'li vekillere gece operasyonu

Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.

TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu milletvekilleri, savcılıklara giderek ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarını uygulamaya başladı.

HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

ÇOK SAYIDA VEKİL EŞ ZAMANLI OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Diyarbakır milletvekili Ziya Pir, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü'nün evlerine polis tarafından baskın düzenlendi. Demirtaş, Yüksekdağ, Birlik, Encü ve Pir gözaltına alındı. Sırrı Süreyya Önder de Ankara'da gözaltına alındı.

Figen Yüksekdağ'ın gözaltı için gelen polislere kapıyı açmadığı ve bir sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı sırada görevli emniyet birimlerinin eve girdiği anlar da binlerce kişi tarafından izlendi. Eve giren polis önce canlı yayına müdahale ederken daha sonra Yüksekdağ'ı gözaltına aldı.

KİMLER GÖZALTINDA?

Şimdiye kadar gözaltına alındığı bilgisi gelen isimleri şöyle: Selahattin Demirtaş, Abdullah Zeydan, Figen Yüksekdağ, Mehmet Ali Aslan, Ziya Pir, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, İdris Baluken. Mithat Sancar.

Öte yandan Garo Paylan ve Leyla Zana'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Savcılık kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Diyarbakır dışında gözaltına alınanlar, yasal işlemler için Diyarbakır'a götürülüyor.

Haber Ara