Dolar

32,5527

Euro

34,9375

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

HDP'den olağanüstü toplantı kararı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamanın ardından HDP olağanüstü toplantı kararı aldı. Bölge vekillerini Suruç'a yönlendiren parti acil koordinasyon merkezi oluşmak için toplantı kararı aldığı bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 14:18:58

HDP'den  olağanüstü toplantı kararı

DİHA'nın haberine göre, HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, parti olarak olağanüstü toplantı kararı aldıklarını, bütün bölge vekillerini Suruç'a yönlendirdiklerini ve acil koordinasyon merkezi oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Önder, süratle harekete geçtiklerini ve acil bir koordinasyon merkezi oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Başta yaralıların sağlık durumunu olmak üzere durumu organize etmek için arkadaşlarımızı yönlendirdik. Acil gündemimiz yaralıların süratle sağlık kuruluşlarına ulaştırılması ve sağlıklarına kavuşturulmasıdır. Belli ki Urfa hastaneleri yetmeyecek. Sağlık Bakanlığı ile görüşüyoruz. Ambulans yetersizliği söz konusu. Ailelerin haberdar edilmesi, kamuouyunun bilgilendirilmesi, olayın araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması gibi işleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Haber Ara