Dolar

32,5527

Euro

34,9375

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Hamas'tan Rafah Kapısı için ulusal komite önerisi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), dün akşam (10 Ocak Pazar) Gazze kentinde Filistinli grupların temsilcileriyle yaptığı görüşmede, ulusal bir komitenin Rafah Kapısı'nın yönetimini teslim almasında kendileri açısında herhangi bir sakınca olmadığını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-11 18:55:21

Hamas'tan Rafah Kapısı için ulusal komite önerisi

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre: Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, görüşmenin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli grupların temsilcileriyle Rafah Kapısı kriziyle ilgili gerçekleştirdikleri görüşmenin verimli ve ciddi geçtiğini ifade etti.

Ebu Zuhri, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, Hamas Hareketi'nin Filistinli grupların temsilcilerine uzlaşı hükümetinin Gazze'ye gelerek Rafah Kapısı'nda ve diğer yerlerde görevini yapmasından memnuniyet duyacağını ilettiğini söyledi.

Rafah Kapısı'nın yönetiminin ulusal bir komite tarafından üstlenilmesinde Hamas Hareketi açısından herhangi bir sakınca olmadığını kaydeden Ebu Zuhri, konunun ileriki görüşmelerde daha geniş ve ayrıntılı bir şekilde ele alınması konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Haber Ara