Dolar

32,5476

Euro

34,9308

Altın

2.441,29

Bist

9.716,77

Güney Kıbrıs'tan fasılların açılmasına ret

Güney Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Türkiye ile AB fasıllarının yeniden açılmasına karşı olduklarını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-19 12:28:56

Güney Kıbrıs'tan fasılların açılmasına ret

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti, AB'ye katılım müzakerelerinde dondurulan fasılların yeniden açılmasını gündeme getirdi.

Merkel, Kıbrıs Rum Kesimi'nin veto ettiği 17. fasıl olan Ekonomi ve Parasal Politikalar faslını açmak istediklerini söyledi. Kıbrıs Rum kesiminden, Merkel'in tezine zıt açıklama geldi.

Güney Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, AB'nin dondurulan fasılları Türkiye ile açmasına onay vermeyeceklerini belirtti.

MERKEL NE DEMİŞTİ

İstanbul'da dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinde 17. fasıl olan Ekonomi ve Parasal Politikalar faslını açmak istediklerini söylemişti.

Türkiye'nin AB ile müzakerelerde ilerleme sağlamasına Almanya'nın yardımcı olmaya hazır olduğunu belirten Merkel, "Almanya 17'inci faslın açılması için hazır. 23 ve 24'üncü fasıllar içinde hazırlıklar yapıyor. Bunun detaylarını konuşabiliriz" şeklinde konuşmuştu.

RUM KESİMİNİN İKNA EDİLMESİ

Angela Merkel, yeni fasılların açılmasıyla ilgili Kıbrıs Rum kesimini nasıl ikna edecekleri yönündeki soru üzerine Almanya'nın fasılların açılışına destek vereceğini ve 17 faslın açılmasını temin etmeye çalışacaklarını vurgulamıştı.

Haber Ara