Dolar

32,3034

Euro

34,7732

Altın

2.409,28

Bist

10.267,09

Kılıçdaroğlu: Kurucu değerlerden vazgeçilmemeli

Dumlupınar’da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden vazgeçilmemelidir” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 16:01:35

Kılıçdaroğlu: Kurucu değerlerden vazgeçilmemeli

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılmak için Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende konuşma yaptı.

Dumlupınar'daki törenlere ilk kez katıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Buraya geldiğim için gururluyum, onurluyum” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında “Mustafa Kemal'in askerleyiz” sloganları atılması üzerine “Elbette Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Mustafa Kemal'in askeri de olmaya devam edeceğiz, kim ne derse desin. İnandığımız yoldan vazgeçmeyeceğiz. Ölüm nereden ve kimden gelirse gelsin inandığımız yoldan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü siyaset halka adanmışlıktır. Siyaset, zenginleşme aracı değildir. Siyaset, köşeyi dönme aracı değildir. Siyaset, akrabalarımı şuraya yerleştireceğim denecek bir alan değildir. Siyasetin özü halka hizmet etmektir. Halka hizmet etmek, Hakka hizmet demektir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bedeller ödenerek kurulduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet'in kurucu değerlerinden vazgeçilmemelidir. Bu değerler çok önemlidir, çünkü Türkiye Cumhuriyeti bu değerler üzerine inşaa edilmiştir. Hepsi Osmanlı paşasıdır, Osmanlı imparotorluğunun nasıl battığını çöktüğünü gördüler. Öyle bir devlet kuralım ki batırmasınlar, baki kalsın dediler. İrfanı hür, vicdanı hür, fikri hür olcak dediler.

Terörle eden mücadele edenler 30 Ağustos'un ruhuyla mücadele ediyorlar. Allah'ın izniyle bu ülkede terörü sonlandıracağız. Bağımsızlığı, özgürlüğü, tam demokrasiyi kadın erkek eşitliğini yargı bağımsızlığını getireceğiz. Şehitlere sözümüz, namus borcudur. Kadını birinci sınıf vatandaş olarak göreceğiz. Bir ülkenin kadınları gülüyorsa emin olun o ülke mutludur, o ülkede dert yoktur.

Terör belasını Türkiye'den defetmek hepimizin boynumuzun borcudur. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum. Sakın meraklanmayın, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülke Mustafa Kemal'in Türkiyesidir. En zor durumlarda aydınlığa çıkmasını bilmiştir, yine aydınlığa çıkacaktır.”

Haber Ara