Dolar

32,3830

Euro

34,7410

Altın

2.408,48

Bist

10.122,09

Hayati Yazıcı: Bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi

Yazıcı, darbe girişiminde bulunanların ve arkasındaki güçlerin hedefi ile ilgili 'Suriye’nin yanında bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 20:31:51

Hayati Yazıcı: Bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası önünde açılan ateşte vücuduna isabet eden kurşunlardan hayatını kaybeden lokantacı 42 yaşındaki Şuayip Seferoğlu'nun Rize'nin Küçükköy Köyü'ndeki ailesini ziyaret etti.

Yazıcı Şuayip Seferoğlu'nun mezarını ziyareti sırasında gazetecilere 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalar yaptı.

"FETÖ'cü teröristler devlet içerisinde yapılanarak 15 Temmuz'da milletin silahlarını millete doğrulttular. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokaklara çıkan insanlar büyük bir cesaretle tankların önünde siper oldu. Böyle olmasaydı bugün bambaşka bir Türkiye olurdu. Teröristler ve arkasındaki güçlerin hedefi kesinlikle Türkiye'de bir siyasal iktidar değişimi değildi. Türkiye'yi, Ortadoğu'nun karmaşa içerisinde olan ülkelerinden biri haline getirmekti. Suriye'nin yanında bir Suriye daha oluşturulması hedeflendi. Cumhurbaşkanı hedef alan bu yapı Türkiye'nin iç savaşa sürüklenmesini hedefledi. Bu coğrafyada etken hâle gelmiş, dünyada mazlum ulusların hak ve hukuklarını gözeten, insani değerler üzerinde duruş sergileyen bir politika izleyen ülke olmaması istendi."

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

226981_1

Haber Ara