Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bylock'çu Başkanı 'İzmir Marşı' kurtaramadı

İzmir Marşı'yla ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında tepki çeken Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan 'bylock' kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından istifa etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 13:57:50

Bylock'çu Başkanı 'İzmir Marşı' kurtaramadı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İzmir Marşı'yla ilgili yaptığı açıklamalarla hatırlanan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın 'Bylock' kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından 'istifa' ettiği haberi geldi.

İSTİFA SONRASI AÇIKLAMA GELDİ

Ahmet Şan'ın kulüp sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Büyük Türk Milletine ve Konyaspor camiasına arzımdır. 54 yıllık yaşantım boyunca ailemin, büyüklerimin ve şahsıma inanıp benimle yol yürüyenlerin başını öne eğecek kasıtlı hiçbir eylemim olmamıştır. Hayat insanı kimi zaman büyük başarılarla, kimi zaman da büyük dertlerle sınar. Meşum örgütle hiçbir bağlantımın olmadığı, sonucunda haklılığım ve masumiyetimin ortaya çıkacağına inandığım bu sıkıntılı süreçte büyük sevdama, Konyasporuma zarar gelmemesi adına; Konyaspor Kulübü Derneği üyeliğinden ve dolayısıyla büyük zaferleri yaşadığım Konyaspor başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Hayatımın her döneminde duanın gücüne çok inandım. Dualarınızla imkansız denilen başarıları hep birlikte hak ederek kazandık. Sizlerden istirhamın mübarek dualarınızı şahsımın üzerinden eksik etmemenizdir.

Saygılarımla, Ahmet ŞAN"

MUSTAFA KEMAL PAŞA PANKARTI STADA ALINMAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasındaki Turkcell Süper Kupa maçında "Yaşa Mustafa Kemal Paşa" ibareli afişin stada alınmaması tepkilere neden olmuş, Beşiktaş taraftarı da maç öncesinde sık sık İzmir Marşı söyleyerek pankartın stada alınmayışına yanıt vermişti.

İZMİR MARŞI İLE İLGİLİ NE SÖYLEMİŞTİ?

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, 11 Ağustos'ta Nalçacılılar Derneği tarafından düzenlenen birlik ve istişare toplantısına katıldığında sarf ettiği "Bugün Türkiye'de malesef tüm statlar 'İzmir Marşı' söylüyor. Konya hariç. Konya çünkü, bu ülkenin biraz önceki saydığım sıfatlarla, ülkenin birliğini ve her zaman milli maçlarda gördüğümüz, tek bayrak, tek devlet, tek vatan duygusuyla hareket eden Nalçacılılardan bu gücünü alıyor" sözleri ile tepki çekmişti.

Tepkiler üzerine kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "İzmir Marşı" ile bir sorunun olmadığını ifade eden Şan, ''Bizim ve camiamızın İzmir Marşı ile bir sorunu yoktur. Ancak son seçimlerde bir kısım siyasi partilerin İzmir Marşı'nı sahiplenmesinin ardından tribünlerin bu yönde hızla siyasallaşmasını doğru bulmadığımı bir kez daha ifade ediyorum" demişti.

Haber Ara