Dolar

32,2545

Euro

35,0645

Altın

2.469,39

Bist

10.319,96

Başbakan Binali Yıldırım’dan 94. yıl müjdeleri

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara 19 Mayıs Stadı’nın 50 bin seyirci kapasiteli olarak yeniden inşa edileceğini ve başkentten Frankfurt, Viyana ve Paris’e direkt uçuşların başlayacağını açıkladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-15 12:57:41

Başbakan Binali Yıldırım’dan 94. yıl müjdeleri

Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Grand Ankara Otel'de, Valilik ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen programa Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ile bazı AK Partili milletvekillerinin yanı sıra Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı ve yabancı misyon temsilcileri de katıldı. Başbakan Yıldırım, Ankara 19 Mayıs Stadı'nı, 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Yıldırım ayrıca, Esenboğa Havalimanı'ndan yurtdışına uçuşların da artırılacağını belirtti. Başbakan Yıldırım, özetle şu ifadeleri kullandı:

HIZLI TRENİN BAŞKENTİ
Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak yeni bir geleceğin temsilcisi konumundadır. Binlerce yıllık Türk tarihini simgeleyen önemli şehirlerimizden birisidir. Ankara için, ülkemiz için hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Belediye başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ankara'ya son 15 yılda AK Parti hükümetleriyle 60 milyar lira yatırım yapıldı. Ankara'yı hızlı trenin başkenti yaptık. Yüksek hızlı tren ile Ankara'ya sembol eser kazandırdık. 2019'da Ankara merkezli olmak üzere 14 ilimize hızlı trenle ulaşacağız. Şu anda Ankara için başlayıp devam eden projelerin toplam tutarı 25 milyar Türk lirası... Ankara'dan Kırıkkale'ye, oradan da Delice'ye bir otoyol ihalesini yaptık. Bu otoyol ihalesini yaptık, 'yapişlet- devret' modeliyle kısa sürede tamamlanacak. Böylece Ankara'nın Anadolu'ya, Güneydoğu'ya ve Akdeniz'e açılan kanalları daha da genişlemiş olacak.

19 MAYIS STADYUMU MÜJDESİ
2008'deki dünya krizinin başlaması neredeyse on yıla yaklaştı. 10 yıl içerisinde dünyada toplam 10 mega proje yapıldı. Bunlardan 5 tanesi Türkiye'ye ait. Buradan bir müjde de vermek istiyorum uluslararası standartlardaki müsabakalara ev sahipliği yapacak şekilde 19 Mayıs Stadı'nı, 50 binin üzerinde kapasiteli yeni bir stadyum olarak inşa edeceğiz. Bunun da kararını aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Esenboğa Havalimanı'nın yurt dışına çıkışları biraz zayıf. Şu anda 11 noktaya uçuş var. Bir başkent için bu yeterli değil. Türk Hava Yolları ile konuştuk. En kısa zamanda yeni uçuşları başlatıyoruz. İlk olarak, 29 Ekim'de, ilk uçuş Frankfurt'a, ardından Viyana'ya, Berlin'e, Paris'e yapılacak.

"8 YILDA 4 AVRU PA ÖDÜLÜ ALDIK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de göreve başladığı günden bu yana Ankara'nın daha iyi olması için çalıştığını belirterek, "Ankaralılar her zaman daha iyisini hak ediyor. Ankara, Avrupa'da belediyelere verilen 4 ödülü sekiz yılda alan tek şehir" ifadelerini kullandı.

3 MİLYON LİRALIK ÖDÜL
Etkinliğe, İngiltere'yi yenerek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı da katıldı. Etkinlikte konuşan kaptan Osman Çakmak, "Türk milletine güvenerek sahaya çıktık ve onların dualarıyla bu şampiyonluğu ülkemize getirdik" dedi. Başbakan Yıldırım da, Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları ve yönetimiyle yakından ilgilendi. Öte yandan Ampute Milli Takımı'na Büyükşehir tarafından verilen 3 milyon TL'lik ödül çeki takdim edildi.

Haber Ara