Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Gülen konuştu: Pişman değilim

15 Temmuz kanlı darbe girişimi başarısız olan FETÖ'nün lideri Fetullah Gülen ABD haber sitesi Politico'ya konuştu. Gülen, kumpas, dolandırıcılık, yasadışı dinleme ve darbe girişiminde bulunan örgütünü savundu, 'Pişman değilim' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-09 13:52:11

Gülen konuştu: Pişman değilim

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe gişiminden sonra örgüt üyelerine medya yasağı koyan FETÖ lideri Gülen, haber sitesi Politico'ya konuştu. Darbe girişimi, kumpas, yasadışı dinleme, dolandırıcılık, bağış paralarını iç etmek gibi yüzlerce suça bulaşan FETÖ'yü savunan Gülen, pişkin açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Gülen darbe girişiminde bulunan hareketini kurmak ve yönetmekten pişman olmadığını söyledi.

KARANLIK YÜZÜNÜZ VAR MI?

Gülen “Hareketinizin siyasi olmadığını söylüyorsunuz ama bazı kaynaklar hizmet hareketinin karanlık bir yüzü olduğunu, bazı bireylerin nihai olarak yönetimi almak üzere hükümete girdiğini söylüyor. Bu doğru mu?” sorusuna, “Benim öğretim her zaman hukuka uygun olmuştur. Benim çalışmalarımı takip eden biri yasadışı ya da ahlaka aykırı davrandıysa bu benim öğretilerime ihanet demektir ve ben bu kişilerin soruşturulmasını tümüyle desteklerim” cevabını verdi.

PARTİ LİDERİ GİBİ KONUŞTU

Teröristbaşı Gülen, kendisinin asla Türkiye'de rejim değişimini desteklemediğini, aksine 22 yıl önce tüm kamuoyuna Türkiye'nin ya da başka bir ülkenin bundan böyle demokrasiden dönemeyeceğini söylediğini ileri sürdü. Gülen, kamudaki FETÖ temizliğinin ise hukuksuz olduğunu iddia etti. Gülen, politikadan uzak durduğunu, iktidar olmak gibi bir amaçlarının olmadığını ileri sürmesine rağmen bir parti lideri gibi konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iftira atmayı sürdüren FETÖ lideri Gülen, örgütle mücadeleyi cadı avına benzeterek dünya liderlerine müdahale edin çağrısı yaptı.

Haber Ara