Dolar

32,5626

Euro

34,9365

Altın

2.444,38

Bist

9.716,77

Gözler bugün başlayacak Rusya’nın Davos’unda!

İsviçre’nin Davos’undan sonra Avrupa’nın son yıllarda en fazla önemsenen ekonomi zirvesi olan St. Petersburg Ekonomik Forumu bugün başlıyor. İki gün sürecek foruma 75 ülkeden 15 bin kişi ve 270 şirket katılıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-06 10:13:59

Gözler bugün başlayacak Rusya’nın Davos’unda!

buyuk_110

İsviçre'nin Davos'undan sonra Avrupa'nın son yıllarda en fazla önemsenen ekonomi zirvesi olan St. Petersburg Ekonomik Forumu bugün başlıyor. İki gün sürecek foruma 75 ülkeden 15 bin kişi ve 270 şirket katılıyor.

ABD'NİN RESMİ BOYKOTUNA RAĞMEN
ABD ŞİRKETLERİ DE KATILIYOR

ABD'nin resmi düzeyde boykotu ve devam eden yaptırımlara rağmen, Coca Cola'dan Boeing'e kadar pek çok Amerikan şirketi foruma üst düzeyde katılım gösteriyor.

Rusya'nın daha fazla yabancı yatırım çekmek için platform olarak gördüğü zirvede Başkan Putin de bir konuşma yapacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

ZİRVEDE ÇİN'İ DEVLET BAŞKANI
Şİ JİNPİNG TEMSİL EDECEK

Diğer yandan zirveye Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in katılımı, Batı yaptırımlarına karşı Rusya ile Çin'in gittikçe güçlenen ekonomik işbirliğine gözlerin çevrilmesine neden olacak.

St. Petersburg'a gitmeden önce, dün Kremlin Sarayı'nda Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'i ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ile Pekin arasındaki ilişkilerin şimdiye dek eşi görülmemiş bir seviyeye ulaştığını söyledi.

 Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Çin Devlet Başkanı'nın Moskova ziyaretinin ikili ilişkiler açısından anahtar gelişmelerden biri olduğunu dile getirdi.

buyuk2_52

ÇİN LİDERİNDEN PUTİN'E HEDİYE: DİNDİN VE JUİ

Öte yandan bugün günü başlayacak 23'üncü St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na gelen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Putin'e hediye edilmek üzere 2 panda getirdi. Dindin ve Jui adlı iki pandanın Moskova  hayvanat bahçesine teslim törenine iki lider de katıldı. Putin bu değerli hediyeler için teşekkür ederken, "Panda Çin'in ulusal sembolü. Bu büyük jestten dolayı minnettarız. Panda dendiği an her daim yüzümüze tebessüm geliyor. Çok teşekkürler" dedi.

Haber Ara