Dolar

32,5626

Euro

34,9365

Altın

2.444,38

Bist

9.716,77

Görmez'den evrim teorisi tepkisi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, evrim teorisinin eğitim müfredatından çıkarılmasıyla ilgili, 'Bizim metodumuz, biz sadece inancımızı anlatırız, herhangi bir kimseyi ona inanmaya zorlayamayız. Evrim teorisine inanan, özgürce kendi düşüncesini ifade edebildiği gibi, buna inanmayan da özgürce kendi düşüncesini ifade edecektir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-20 11:28:52

Görmez'den evrim teorisi tepkisi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Alman basın mensuplarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Alman basın mensuplarını başkanlıktaki makamında karşılayan Görmez, yaptığı değerlendirmede, dünyanın dostluğa, barışa, kardeşliğe çok ihtiyacı olduğunu, birlikte çaba göstererek dünyayı kuşatan kötülükleri ortadan kaldırmak gerektiğini kaydetti. Görmez, Almanya ile Türkiye'nin tarihsel ilişkilerinin yanı sıra, ortak vatandaşları bulunduğunu, iki ülkenin birbirine çok yakın olduğunu belirterek, "Almanya ve Türkiye birbirine sırt çeviremeyecek iki önemli ülkedir. Almanya ile Türkiye'nin ilişkileri sadece iki ülkenin ilişkisi değildir. Çünkü Almanya, Avrupa'nın en önemli ülkesi, Türkiye de İslam dünyasının en önemli ülkesidir. Bu iki ülkenin ilişkisi aynı zamanda doğu ile batının, batı ile İslam dünyasının ilişkisi demektir." diye konuştu.

EVRİM TEORİSİ TEPKİSİ

Bir Alman basın mensubunun, "Türkiye'den Almanya'ya gönderilen din  görevlisi şöyle bir problemi nasıl çözer: Şimdi Türkiye'deki müfredatta Darwin  teorisi kaldırılıyor ama Almanya'da bir genç kız veya oğlan okulda müfredatta  Darwin teorisiyle karşı karşıya gelecek, şimdi bir ikilimle karşılaşacak. Bu  ikilemliği aşmasında Türkiye'den gelen bir din görevlisi nasıl yardımcı  olabilir?" sorusuna Görmez, "Orada Hazreti Adem'den geldiğimize inanan bir kilise  papazı ne kadar yardımcı olabilirse, yine Hazreti Adem'den geldiğimize inanan bir  din görevlisi de o kadar yardımcı olur. Bizim metodumuz, biz sadece inancımızı  anlatırız, herhangi bir kimseyi ona inanmaya zorlayamayız. Evrim teorisine inanan  özgürce kendi düşüncesini ifade edebildiği gibi, buna inanmayan da özgürce kendi  düşüncesini ifade edecektir." yanıtını verdi. Öğrencinin, "Ben Darwin teorisine inanıyorum da, işte İslam dininde  olana inanmıyorum" demesiyle günah işlemiş olup olmayacağının sorulması üzerine  ise Görmez, "Günah işlemiş olmaz, denmez. Sadece buna inanmada özgürdür, denir.  Katolik papaz 'buna inanan günahkar olmaz' der mi?" ifadelerini kullandı. 

 

Haber Ara