Dolar

32,5342

Euro

34,9406

Altın

2.438,11

Bist

9.716,77

Göktepe Dağı'nın zirvesinde iftar

Göktepe Dağı'nın zirvesinde iftar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 21:55:36

Göktepe Dağı'nın zirvesinde iftar
Muğla'da Göktepe Dağı'nın zirvesindeki yangın gözetleme kulesi ile TRT verici istasyonunda çalışan personel, iftarını da burada açıyor.

Kavaklıdere ilçesi sınırlarında bulunan 1892 rakımlı Göktepe Dağı'nın zirvesinde Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde, yangınları erken tespit için yangın gözetleme kulesi yer alıyor. Gözetleme kulesine 50 metre uzaklıkta TRT'nin de verici istasyonu bulunuyor.

Yangın gözetleme kulesi ile verici istasyonunda ikişer kişi görev yapıyor. Kule ile istasyondaki personel, ramazan ayında iftarlarını da burada yapıyor.

- Geceleri hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşüyor

Yangın gözetleme kulesinde 8 yıldır görev yapan Muhammet Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarında 24 saat boyunca nöbet tutarak orman arazilerinde yangın çıkıp çıkmadığını kontrol ettiklerini söyledi.

Kuş uçuşu mesafeyle 30 kilometrelik alanı takip edebildiklerini ifade eden Küçük, vardiya değişimlerinde 14 kilometre uzaklıktaki Kavaklıdere ilçesinden iftar ve sahur için gerekli malzemelerini aldıklarını dile getirdi.

Dağda oruç tutmanın çok güzel olduğunu vurgulayan Küçük, "Burada hava sıcaklığı ağustos ayında gündüzleri 29-30, geceleri de 10-12 derece civarında oluyor. Rahat bir oruç tutabiliyoruz" dedi.

- "Burada oruç tutmak çok kolay"

TRT verici istasyonunda 2009 yılından beri güvenlik görevlisi olarak çalışan İsmail Çalışkan da beşer günlük vardiyayla çalıştıklarını ifade etti.

Vardiyalarının ardından servis araçlarıyla evlerine gittiklerini anlatan Çalışkan, "Havanın şehir merkezine göre daha serin olmasından dolayı burada oruç tutmak çok kolay. İki arkadaş çorbamızı, yemeğimizi birbirimize yardım ederek yapıyoruz" diye konuştu.

Çalışkan, iftarlarını zaman zaman yangın gözetleme kulesinde görev yapanlarla birlikte açtıkları sözlerine ekledi.

Haber Ara