Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

Gazze'ye 3. Özgürlük Filosu

Gazze'ye 3. Özgürlük Filosu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 14:23:56

Gazze'ye 3. Özgürlük Filosu
Gazze'ye uluslararası insani yardım malzemesi götürmek ve İsrail'in uyguladığı ablukanın kaldırılmasına yönelik uluslararası toplumun dikkati çekmek için yola çıkacak 3. Özgürlük Filosu'na destek vermek amacıyla İspanya'da bir grup parlamenter, Madrid'deki parlamento önünde toplandı.

Grup yaptığı açıklamada, Podemos'dan Avrupalı parlamenter Estefania Torres, Özgür Avrupa İttifakı Başkan Yardımcısı ve Avrupalı parlamenter Ana Miranda, rahibe, doktor ve teolog Teresa Forcades ve yaklaşık 10 yıldır Endülüs bölgesinde yaşayan İsrail uyruklu Zohar Chamberlain'in de İspanyol vatandaşı olarak 3. Özgürlük Filosu'nda Gazze'ye seyahat edeceğini belirtti.

"Rumbo a Gaza" adlı İspanyol örgütün üyelerinin geçen haftalarda İspanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek 3. Özgürlük Filosu için destek ve güvenlik isteğinde bulunduğunu hatırlatan gruptakiler, henüz herhangi bir cevap vermeyen Dışişleri Bakanlığına taleplerin bu kez imzalı ve yazılı olarak iletildiğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından 3. Özgürlük Filosu'na "tehditler yöneltildiğini" kaydeden İspanyol milletvekilleri, "uluslararası sularda barışçıl olarak seyahat eden sivil gemilere karşı İsrail'in yeni bir korsan saldırısı yapmasının önlenmesi için acil ve arabulucu bir diplomatik girişim başlatılması" çağrısında bulundu.

Grup açıklamasında ayrıca "Gazze'de geçen yaz yapılan son katliam, 2 binden fazla insanın ölümüne neden oldu. Ve buradaki durum devam eden yasadışı abluka nedeniyle daha da kötüye gitti. Gazze'de yaşayan 1,8 milyon insan uluslararası toplumun yardımlarını alamıyor" ifadelerine yer verdi.

Bu arada 10 Mayıs'ta Göteborg'dan yola çıkan "Marianne" adlı geminin şu anda İtalya'nın Sicilya Adası yakınlarında bulunduğu ve kısa sürede Akdeniz'de uluslararası sularda 3. Özgürlük Filosu'na bağlı diğer iki gemi ile buluşacağı bildirildi.

Haber Ara