Dolar

32,5181

Euro

34,9863

Altın

2.436,59

Bist

9.716,77

Fransız bakan uyardı: Sakın bu ilacı korona ile almayın

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, WHO'nun geçen hafta bir salgın ilan ettiği ölümcül koronavirüs enfeksiyonu durumunda vatandaşlarına ‘antienflamatuvar’ almamalarını tavsiye etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-15 12:39:36

Fransız bakan uyardı: Sakın bu ilacı korona ile almayın

Ölümcül koronavirüsünün Asya ülkesi Çin'den sonra en çok etkilendiği kıta ise Avrupa. Başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde koranavirüsüne karşı önlemler artırırken, bu virüse karşı alınacak ilaçlar konusunda da uyarılar geliyor.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, WHO'nun geçen hafta bir salgın ilan ettiği koronavirüs enfeksiyonu durumunda vatandaşlarına ‘antienflamatuvar' (iltihapla savaşan ilaçlar, yangı önleyici) almamalarını tavsiye etti.

Fransız bakan Veran, dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bu tür antihistaminiklerin alınmasının Coved-19 ile enfekte olan kişinin durumunu kötüleştirebileceği konusunda uyardı.

Ayrıca, yüksek bir sıcaklıktan muzdaripseniz, ‘Parasetamol' ailesinden ısı düşürücüler almanız önerilir.

Ekran Resmi 2020-03-15 12.21.59

ÖNLEMLER GENİŞLETİLDİ

Fransa Başbakanı Philippe'in dün yaptığı açıklamada, ülkedeki yetkililerin virüsün yayılmasını önlemek için aldıkları önlemlerin bir parçası olarak çoğu dükkan, restoran ve eğlence tesisini gece yarısından kapatmaya karar verdiklerini duyurdu.

Bakan, basın toplantısında yasağın istisnalarının gıda ürünleri depolarını, eczaneleri ve benzin istasyonlarını içereceğini de sözlerine ekledi.

ŞU ANA KADAR 91 ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Başbakan'ın basın toplantısı, halk sağlığı yetkililerinin ölüm sayısının şimdiye kadar 91'e, 4.500 kişinin de hastalığa yakalandığını duyurmasının ardından geldi.

Yetkililer dün de hastalıktan 12 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Ara