Dolar

32,5543

Euro

34,9406

Altın

2.442,15

Bist

9.716,77

'Fırat Kalkanı bir savaş ilanı değil, Türkiye'nin vatan savunmasıdır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel 'Fırat Kalkanı bir savaş ilanı değil, Türkiye'nin vatan savunması için yapılan bir şeydir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 19:10:16

'Fırat Kalkanı bir savaş ilanı değil, Türkiye'nin vatan savunmasıdır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel partisinin Çınarcık ilçesindeki Hüdaverdi̇ Aydın İlkokulunun konferans salonunda düzenlenen ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı'na değindi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre "Fırat Kalkanı bir savaş ilanı değil, Türkiye'nin vatan savunması için yapılan bir şeydir" diyen Demirel, şunları kaydetti:

"Misak-ı Milli yalnızca kağıda yazılmış bir yazı değil. Misak-ı Milli bu memleketin, bu milletin birlik ve bütünlüğü için herkese duyurulmuş bir manifestodur. O çerçevede bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı da Misak-ı Milli'den bahsediyor. Bizimle aynı noktaya gelmiş. Daha önce Türk bayrağını tahkik hukukunu sayanlar, bugün Türk bayrağının altında 'Türkiyem' şarkıları söylüyor, bizimle aynı noktaya gelmiş.

'Türk milleti parçalanmayacak, tek kalacak.' diyorlar, bizimle aynı yere gelmişler. Anayasa'nın ilk dört maddesi bizim de vazgeçilmezimizdir. Tek dilde birleşeceğiz."

Haber Ara