Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

FETÖ ile mücadele sulandırılıyor mu?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ ile mücadelenin sulandırılmaya doğru gittiği uyarısında bulunarak, AK Partili Cemil Çiçek’in önerisini aktardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 14:28:21

FETÖ ile mücadele sulandırılıyor mu?

Eski bakan ve Meclis Başkanı AK Partili Cemil Çiçek, FETÖ'yle mücadelede yargılamanın fail üzerinden değil fiil üzerinden yapılması gerektiğini belirterek, 2 kriter ortaya attı:

“1- Darbeye karışmış olacak.

2- FETÖ'ye bilerek katılmış ve iltisağı belirlenmiş olacak.”

Çiçek, aksi takdirde FETÖ ile mücadelenin sulandırılmış olacağını kaydetti.

SULANDIRILMAMALI

Çiçek'in bu tespitlerini aktaran Selvi, “Bu mücadelenin sulandırılıp amacından saptırılması en büyük zararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verir. Çünkü Erdoğan bu yapıyla mücadelede yalnız bırakıldı. Şimdi onun mücadelesi sulandırılmamalı” dedi.

Abdülkadir Selvi'nin bugünkü Hürriyet'teki yazısının bir kısmı şöyle:

FETÖ'yle mücadeleye en büyük zarar, onu sulandırmak olur. 15 Temmuz'da darbe bastırıldı ama kimse yarın yeni bir darbe olmaz diyemiyor. Şimdiye kadar en büyük dış desteğe sahip bir terör örgütünden söz ediyoruz. Israrlı taleplerimize rağmen müttefikimiz ABD, Fetullah Gülen'i iade etmemekte direniyorsa, demek ki miadını doldurmamış demektir. Eğer yeni bir 15 Temmuz yaşamak istemiyorsak, bu mücadelenin sulandırılıp amacından saptırılmasına da izin vermemeliyiz. Bu mücadelenin sulandırılıp amacından saptırılması en büyük zararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verir. Çünkü Erdoğan bu yapıyla mücadelede yalnız bırakıldı. Şimdi onun mücadelesi sulandırılmamalı. Türkiye'nin içsavaşa sürüklenmek istendiği darbe girişimi ortaya koydu ki, FETÖ konusu bir rejim sorunu değil, beka sorunudur.

Haber Ara