Dolar

32,5369

Euro

34,8827

Altın

2.436,67

Bist

9.716,77

Felluce'de IŞİD saldırıya geçti

IŞİD'in Enbar'a bağlı Felluce kentinde Iraklı güçlere karşı yoğun saldırıya geçtiği bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 14:23:55

Felluce'de IŞİD saldırıya geçti

AA'da Haydar Hadi'nin haberine göre, Iraklı Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi'nin (Halk Toplulukları) komutanlarından Kerim Nuri, Felluce'deki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine açıklama yaptı. Nuri, Irak güvenlik güçleriyle Haşdi Şabi'ye bağlı milislerin Felluce'nin kuzeydoğusu ile güneydoğusunda ilerleme kaydettiğini belirterek, "Felluceyi abluka altına almış bulunuyoruz, fakat IŞİD bize karşı ciddi taarruz başlatmış durumda. Bu, merkeze doğru ilerleyişimizi geciktiriyor" dedi.

Felluce'de çok sayıda sivilin bulunduğunu ve bunları savaştan kurtarmak için "çıkış koridorları" oluşturduklarını dile getiren Nuri, "Fakat yoğun çatışmalar nedeniyle şimdiye kadar hiçbir sivil vatandaşı sıcak bölgenin dışına çıkaramadık. Bu da operasyonu geciktiren sebepler arasında" diye konuştu. 

Haşdi Şabi Komutanı Nuri, söz konusu operasyonda her türlü ağır silahı kullandıklarını ifade etti ve IŞİD'in Felluce'de sonsuza dek kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Sünni aşiretlerin katılımı

Nuri, Enbar'ın Halidiye ve diğer bazı bölgelerinde Sünni aşiret güçlerinin de operasyona katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Felluce'deki kurtarma operasyonlarında da bu güçlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu güçler (Sünni aşiretler), 2006 yılında el-Kaide'ye karşı ciddi savaş yürütmüştü ve direniş taktiklerinde son derece donanımlı olan güçler. Bu savaş büyük bir 'sokak savaşıdır' ve bu mücadeleyi bu güçlerle birlikte yürütmemiz şart."

Iraklı güvenlik güçleriyle Şii milis güçleri yaklaşık 2 aydan beri Enbar'da IŞİD mevzilerine karşı operasyon düzenliyor. Vilayet merkezi Ramadi'yi örgütten kurtarmayı amaçlayan operasyonlar, son günlerde Felluce'ye doğru kaydırıldı.

Başkent Bağdat'ın 60 kilometre kuzeybatısındaki Felluce'nin tamamı IŞİD tarafından kontrol ediliyor. 

Haber Ara