Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Esed'in kalesine saldırı

Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam Tugayı, İdlib vilayetindeki rejimin son kalelerinden Kafraya ve Fua köyüne ağır silahlarla saldırı başlattı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-09 23:47:22

Esed'in kalesine saldırı

Suriye'de Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam Tugayı'nın İdlib vilayetindeki rejimin son kalelerinden Kafraya ve Fua köyüne ağır silahlarla saldırı başlattığı bildirildi.

Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Tarık el Sayid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam birliklerinin rejimin kontrolündeki Fua ve Kafraya köylerinde Esad güçlerine ait hedeflere tank, havan topu ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen toplarla saldırdığını söyledi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin uzun bir zamandır Fua ve Kafraya'da kuşatmaları altında olduğunu vurgulayan Sayid, "Allah'ın izniyle zafer yakındır" dedi.

Esed güçlerinin başkent Şam'ın kuzeydoğusunda yer alan Zebadani ilçesine hava ve karadan saldırması üzerine Ahraru'ş Şam, ilçedeki birliklerinin üzerindeki baskıyı hafifletmek için İdlib vilayetinde hala rejimin kontrolünde olan Fua ve Kafraya köylerine ağır silahlarla saldırıyor.

IŞİD Um Hoş köyünü ele geçirdi

Bu arada, terör örgütü IŞİD'in, Halep'in kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki Mari ilçesinin Um Hoş köyünde denetimi ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, terör örgütü IŞİD tarafından Um Hoş köyünde Şam Cephesi'ne ait karargahlara bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları gerçekleştirildi.

IŞİD militanları, ardından ağır silahlarla saldırdıkları köyün kontrolünü muhaliflerden aldı. Karargahlara düzenlenen saldırılarda 10'dan fazla muhalif yaşamını yitirdi. IŞİD de büyük kayıplar verdi.

Um Hoş köyüne uzun zamandır saldırılar gerçekleştiren IŞİD, muhaliflerin Halep kentiyle bağlantısını kesmek için Mari ve Azez ilçelerinin çevresindeki bölgelere saldırıyor.

Haber Ara