Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Esed'in danışmanı: Amerikan birliklerine operasyon yapacağız

Başar Esed'in Basın Danışmanı Buseyna Şaban, ABD askerinin petrol için bölgede bulunmasına tepki göstererek 'operasyon düzenleyeceklerine' ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-26 08:35:01

Esed'in danışmanı: Amerikan birliklerine operasyon yapacağız

Amerikan NBC News'e açıklama yapan Başar Esed'in Basın Danışmanı Buseyna Şaban, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye petrolünü “güvence altına aldıkları” şeklindeki sözlerine tepki götererek, “çalmaktan bahsediyor” dedi.

"ABD BİRLİKLERİNE OPERASYON YAPACAĞIZ"

ABD'nin Suriye petrolünde hakkı olmadığını belirten Şaban, petrol sahalarını koruyan Amerikan birliklerine karşı "operasyon" yapacakları uyarısında bulundu.

Şaban, “Zihnimizde, topraklarımızın teröristler olsun, Türk ya da Amerikalılar olsun yabancı işgalcilerden tamamen kurtarılması gerektiğine dair hiçbir soru işareti yoktur” diye konuştu.

TRUMP YÖNETİMİ PETROL İÇİN GERİ DÖNMÜŞTÜ

Trump yönetimi Ekim ayında Suriye'deki güçlerini Irak'a kaydırmış, fakat kısa süre sonra petrol için geri gelmişti. ABD askerlerinin petrol kuyuları başında çekilmiş fotoğrafları basına yansımıştı.

Buseyna Şaban'ın bu açıklamaları rejimin ülkenin kuzey batısındaki İdlib'e yönelik hava ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdığı bir döneme denk geldi.

ŞAM-PYD İLE GÖRÜŞMELERİ DURDURDU

Öte yandan Esed'in Dışişleri Bakanı Velid Muallim, PYD ile görüşmelerin durdurulduğunu, gerekçesininse ABD ve PYD'nin tutumlarındaki çelişki olduğunu söylemişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1325753

Haber Ara