Dolar

32,5369

Euro

34,8827

Altın

2.436,67

Bist

9.716,77

Esed’in amcasına yolsuzluk soruşturması

Baas rejiminin lideri Beşar Esed'in amcası Rıfat Esed hakkında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle adli soruşturma başlatıldığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 15:12:02

Esed’in amcasına yolsuzluk soruşturması

Paris savcılarının, Baas rejiminin lideri Beşar Esed'in amcası aynı zamanda 1980'li yıllarda ülkenin Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Rıfat Esed hakkında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle adli soruşturma başlattığı duyuruldu.

Yasadışı kazanım elde ederek Fransa'da bir gayrimenkul imparatorluğu kurduğu ifade edilen 78 yaşındaki Rıfat Esed, bir at çiftliği ve lüks apartmanların da yer aldığı 90 milyon Euro değerinde mal kazanç elde etmekle suçlanıyor. Paris merkezli yolsuzlukla mücadele örgütü Sherpa konuyla ilgili açıklamasında, soruşturma kapsamında Rıfat Esed'in tıbbi tedavi için İngiltere'ye seyahati dışında Fransa dışına çıkış yasağı getirildiğini ifade etti.

Esed ailesi ise, Rıfat Esed'in mal varlığının Suudi destekçilerinin armağanlarından oluştuğunu savundu. Rıfat Esed'in avukatı ise açıklama yapmadı.

Rıfat Esed, 1980 yılında büyük kardeşi Hafız Esed'i devirmeye çalışmış ardından da sınır dışı edilmişti. Esed, 9 Haziran'da da yolsuzluk ve kara para aklamakla suçlanmıştı.

Haber Ara