Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

'Esad'in katliamları görmezden geliniyor'

Guardian gazetesinde, 'Dikkatler IŞİD'in üzerindeyken Suriye rejiminin katliamları görmezden geliniyor' diye manşete alarak dikkatleri Suriye rejimine çekti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 10:25:46

'Esad'in katliamları görmezden geliniyor'

Martin Chulov imzalı haberde Duma'daki saldırı için Birleşmiş Milletler'in İnsani Yardımlardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien'ın "Sivillerin hedef alınması kabul edilemez" sözlerine yer veriliyor.

Haber şöyle devam ediyor:

"Duma'daki hava saldırısı 4 yıldır devam eden iç savaşta Beşar Esad güçleri tarafından gerçekleştirilen ve en çok ölüme yol açan saldırıydı. Ancak Şam'ın 10 kilometre kuzeyindeki şehir zaten uzun süredir Esad güçlerinin yoğun bombardımanı altındaydı."

Uluslararası Af Örgütü'nün bölgede Ocak - Haziran döneminde 60 hava saldırısı düzenlendiğini ve en az 500 kişinin bombardımanlarda hayatını kaybettiğini aktardığı ifade ediliyor.

Duma'da yaşayan Hasan Takulden'in sözleri ise haberde şöyle aktarılıyor:

"Birçok kişi cenaze namazı bile kılınmadan gömülüyor. Bombardımanlar artık gündelik hayatın bir parçası oldu. Artık sabah uyanmak için alarm bile kurmuyorum. Hava saldırıları başladığında uyanıyoruz. Esad rejiminin katliamları her gün Suriye'nin dört bir yanında yaşanıyor."

Haber Ara