Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Erdoğan, Almanya'ya itiraz edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman medya yöneticine açtığı davayı bir üst mahkemeye taşımaya hazırlandığı belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-12 07:27:59

Erdoğan, Almanya'ya itiraz edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Alman medya devi Axel Springer yöneticisi Mathias Döpfner'e karşı açtığı davayı bir üst mahkemeye taşıyacağı öne sürüldü.

Ajanslarda yer alan bilgide; Erdoğan'ın avukatı Ralf Höcker, Reuters ajansına verdiği demeçte, müvekkilinin Köln Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne itiraz hakkını kullanacağını söyledi. 

Höcker, daha önce Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, Döpfner'in Alman komedyen Jan Böhmermann'ın Erdoğan hakkında yazdığı şiire verdiği açık destek nedeniyle başvuruda bulunduklarını söylemişti. Höcker, mahkemenin talebi reddetmesi halinde Erdoğan'a bir üst mahkemeye gitmesini tavsiye edeceğini ifade etmişti.

Döpfner, Böhmermann'a yazdığı mektupla açık destek vermiş ve şiirde yer alan sözlere katıldığını belirtmişti. Erdoğan da Döpfner'e karşı Köln Asliye Mahkemesi'nde ihtiyati tedbir davası açmıştı. Konuyu görüşen mahkeme, Döpfner'in açıklamalarını ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirerek davayı reddetmişti.

Almanya'nın en büyük yayınevleri arasında bulunan Axel Springer bünyesinde, ülkenin en çok satan gazetesi Bild ve Die Welt gazeteleri de bulunuyor.

Haber Ara