Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

Emekliye promosyon müjdesi

Çalışma Bakanı Soylu “Bankalarla emeklilere promosyon sağlanması yönünde kıran kırana pazarlık yapılacaktır” müjdesini verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-29 06:38:43

Emekliye promosyon müjdesi

Star'ın haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile görüştüklerini belirterek, “TBB'den bu konunun birlikte çalışılması yönünde talep geldi. SGK, TBB'nin talebi üzerine bankalarla görüşmelere başladı. Bankalarla emeklilere promosyon sağlanması yönünde kıran kırana pazarlık yapılacaktır” dedi. 

Görüşmelerde emeklilere mümkün olan en yüksek faydayı sağlamak için pazarlık yapacaklarını belirten Soylu “Emeklimize ne kadar fazla katkı sağlayabilirsek o kadar mutlu oluruz. Onların cebine girecek her kuruş, her bir lira sadece sistemin ekonomik değil, duygusal yönünü de takviye edecektir” diye konuştu.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile bir araya gelen Bakan Süleyman Soylu, erken emeklilik ile ilgili soruyu “Üzülerek de olsa buna olumlu yanıt veremeyeceğim. Hangi sebeple olursa olsun, reformlardan vereceğimiz her taviz, gelecek nesillere hak etmedikleri bir maliyet olarak yüklenecektir” sözleriyle yanıtladı.

ESNEK ÇALIŞMA

 Soylu, esnek çalışma modeli düzenlemesiyle herhangi bir şekilde çalıştığı halde kayıt altında olmayanların da sisteme dahil edileceğini söyledi.

KIDEM TAZMİNATINDA ENDİŞEYE GEREK YOK

Kıdem tazminatı konusunun çok bakan eskittiğini dile getiren Soylu “Bir problem olarak duruyor ortada, işçi ve işveren açısından. Ortada böyle bir problem var ve çözülmeli” dedi. Özellikle çalışan kesimin 1 yıllık hizmet için 30 günlük kıdem tazminatından daha az güne razı olmadığını dile getiren Soylu, şunları söyledi: “Burada endişe edecek bir şey yok, mevcudu korumak durumundayız. Çalışanların sadece yüzde 14'ünün kıdem tazminatını tam olarak alabildiğini görüyoruz. Bizim fon ile amacımız, tüm çalışanların haklarını alabilmeleri ve işverenin de bir işçi çıktığı zaman ani para çıkış riskiyle karşı karşıya kalmamasıdır.” Türkiye'de 13 milyon 990 bin çalışan bulunmasına rağmen, bir yılda 16 milyon işten çıkış bildirgesi düzenlendiğinin altını çizen Süleyman Soylu “Bu konudaki dengesizliği düzeltmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Konuyu çalışma hayatının dinamizmi gibi algılayabilirsiniz ama çalışanlara yönelik bir güvence de getirmiyor” diye konuştu.

Haber Ara