Dolar

32,5025

Euro

34,8993

Altın

2.437,65

Bist

9.716,77

Elektronik ürünlerde de taksitler artıyor

Kredi kartıyla alışverişlerde taksit sayısının artırılması en çok elektronik sektörünü sevindirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-11 09:33:38

Elektronik ürünlerde de taksitler artıyor

Bankacılık Düzenlene ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde taksit sayısının artırılmasına yönelik çalışması, en çok elektronik sektörünü sevindirdi. 

İki yıl önce iç tüketimi kısıtlamak amacıyla özellikle cep telefonlarına getirilen taksit yasağının kaldırılmasının gündeme gelmesi, elektronik zincirlerde bayram havası estirdi. Satışların artacağını bunun da piyasaya hareket katacağını belirten zincir mağaza yöneticileri, 2014 başından itibaren cep telefonu satmak için tüketiciye banka kredisi alternatifi sunduklarını söyledi.

Satış hızı artacak

Teknosa'nın Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Taksitin kaldırılmasından sonra banka kredisi gibi birçok faktörü devreye almıştık. Ancak bu haberi duyunca çok sevindik. Çünkü satışlar daha kolay hale gelip, hız kazanacak. Bu da sektöre hareket getirir" dedi. 9 taksitle satılan diğer elektronik ürünler ve beyaz eşyada zaten bir sıkıntı olmadığı belirten Gürcan, "O alanda da vade sayısının 12'ye çıkması durumu olabilir" diye konuştu. Bimeks Başkan Yardımcısı Arif Bayraktar da, cep telefonuna taksit imkânı getirilmesinin sektörü pozitif etkileyeceğini söyledi. Şu anda sektörün kredi vererek satış yaptığına değinen Bayraktar, "Cep telefonu iletişimin önemli bir parçası. Kuyum sektörüne bile 4 taksit varken cep telefonlarına da getirilmeli" dedi.

Karar 15 güne çıkar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de alışverişlerde taksit sayısının artırılmasıyla ilgili konuştu. Cari açık noktasında kontrollü bir şekilde çalışma yapıldığını belirten Tüfenkci, "Taksit sayılarında iyileşme sağlanırsa, ekonominin genel gidişatını bozacak şekilde etkisi olmaz diye düşünüyoruz" dedi. Tüfenkci, bu hususta 15-20 gün içinde karar verilebileceğini söyledi. Tüfenkci, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde taksit sayılarının artırılmasıyla ilgili genel bir eğilim olduğunu da ifade etti.

Haber Ara