Dolar

32,5476

Euro

34,9308

Altın

2.441,29

Bist

9.716,77

Ege'nin her tonu Marmaris'te

Koyları, limanları ve plajlarıyla Marmaris hem doğa tutkunlarını hem de denizseverleri bir araya getiriyor. Türkiye'nin bütün bölgelerinden turist çeken şehirdeki sosyal hareketlilik ise 24 saat sürüyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-09 15:39:53

Ege'nin her tonu Marmaris'te

Marmaris'in merkezi, sahildeki popüler buluşma noktası olan Atatürk heykelinin doğu tarafında Tarihi Kent Merkezi, Marmaris Rıhtım ve Limanı ve Marmaris Netsel Marina, batı tarafında ise sahil şeridi ve plaj bölgesi olan Marmaris Halk Plajı, Uzunyalı Plajı ve yürüyüş yolları, konaklama merkezleri Siteler ve Armutalan bölgeleri olarak adlandırılabilir.
Marmaris Tarihi Kent Merkezi
Marmaris merkezinin Marmaris Kalesi, Marmaris Rıhtımı ve Marmaris Marina ile çevrilmiş bölümü “Tarihi Kent Merkezi” olarak adlandırılmakta. Marmaris Kalesi'nin de bulunduğu tepelik alanda Osmanlı döneminde ait 16'ncı yüzyıldan kalma tarihi yapılar mevcut.

Marmaris Rıhtımı ve Netsel Marina

Atatürk heykelinin doğu tarafında sahil boyu Kordon ve Barbaros caddeleri ile çevrili Marmaris Rıhtım ve Limanı, kafeleri, barları, pubları, restoranları, butik mağazaları ve yürüyüş yolları ile gündüz ve gece cıvıl cıvıl dolu olup, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramakta.
Marmaris'in en popüler marinası konumunda olan ve Marmaris'in en merkezi ve popüler noktasında yer alan Netsel Marina, Marmaris'in aynı zamanda en popüler gezi, yeme içme ve alışveriş yerlerinden birisi. Marmaris sahili ve Barlar Sokağı'nın istikametinde yer alan Netsel Marina'da marka giyim mağazaları, yatçılık ve yelken malzemeleri satan dükkanlar, restoran ve cafeler bulunmakta.

Yakın çevredeki tatil beldeleri

Marmaris merkezinden sonra daha sakin ve Marmaris'in kalabalıklığından uzakta konaklamak isteyenler için en çok tercih edilen tatil beldesi ise İçmeler. Daha sonra ise Turunç gelmekte.Ayrıca, Marmaris'in çevresinde yaklaşık 50 kilometrelik bir alanda muhteşem koylarda çok sayıda tatil beldesi bulunmakta. Bu beldelerden; Hisarönü, Orhaniye,Selimiye, Bozburun ve Akyaka orta büyüklükteki koylarda yer almakta, Kumlubük, Çiftlik, Söğüt ve Turgut ise küçük koylarda yer almakta. Marmaris'e ilk gelişiniz değilse ve daha farklı ve sakin bir tatil arıyorsanız, bu beldeleri de deneyebilirsiniz.

Marmaris'in çevresindeki plajlar

Marmaris'in çevre beldeleri ve koylarında da son derece güzel plajlar mevcut. Kızkumu plajı, Kleopatra plajı, Kumlubük plajı, Turunç plajı, Çiftlik plajı ve Akyaka plajı, bu plajlardan en popüler olanları.

Haber Ara