Dolar

32,3659

Euro

34,9597

Altın

2.324,82

Bist

9.079,97

e-Okul Nedir, Nasıl Giriş Yapılıyor?

Öğrencilerin dersleri hakkında bilgi veren e Okul sistemi ile eğitim alanında büyük bir kolaylık getirilmiş oldu. Bununla beraber anne ve babaların çocukları ile ilgili tüm ayrıntıları, notları, sözlü notları, yıl sonu ortalamaları, takdir teşekkür bilgilerini ve devamsızlıkları vb. gibi birçok bilgilere ayrıntılı bir şekilde ulaşılmış olacak. Bu sistem sayesinde öğrencileri okullarına gitmeden kolaylıkla online olarak internet üzerinden bilgi sahibi olmaktadır. e-Okul hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.e-Okul nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. e-Okul nasıl giriş yapılır? İşte tüm detaylar…

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-12 14:00:59

e-Okul Nedir, Nasıl Giriş Yapılıyor?

e-Okul Veli Bilgilendirme Servisi olarak bilinen bu sistem, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmış bir sistemdir. Bununla birlikte Siste-Okul, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının ocak ayında kullanıma açılmıştır. Öğrencilerin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerisinde bulundurmaktadır. Öğrenciler ve veliler bu sistem üzerinden ders notları,devamsızlık bilgisi,duyurular vb. gibi birçok bilgiye ulaşmış olacaktır. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları öğrenciler ile ilgili tüm bilgileri bu sistemde işlemektedir.e-Okul ne işe yarıyor? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar.

e-Okul Nedir?

e-Okul; öğrencilerin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem olarak adlandırılmaktadır.

e-Okul'a Nasıl Giriş Yapılıyor?

e-Okul sistemine giriş yapabilmek için şu adımları takip ediniz;

  • Öncelikle https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresine gidiniz.
  • Daha sonra karşınıza gelen sayfadan 'Veli Bilgilendirme Sistemi' tıklayınız.
  • Ardından T.C. kimlik numarası, okul numarası ve resimde bulunan rakamları doğru bir şekilde yazınız.
  • Bunları yaptıktan sonra 'giriş' butonuna tıklayın.
  • Bu işlemin ardından güvenlik için sizden bazı bilgiler daha istenecektir.
  • İstenen bilgileri de tamamladıktan sonra artık sisteminize giriş yapabilirsiniz.

e-Okul Ne İşe Yarıyor?

E-Okul sistemi; velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerine fayda sağlamaktadır. Bu sistem ile öğrenciler ilkokuldan liseye kadar tüm not bilgilerine erişebilmektedir. E-Okul sistemi, Türkiye de Google'da en çok aranan isimler arasında yerini almaktadır.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara