Dolar

32,5145

Euro

34,9180

Altın

2.435,85

Bist

9.716,77

Dursun Özbek'ten Arda Turan açıklaması

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yeni transferlerin imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek, konuşmasında Arda Turan transferi hakkında soruları yanıtladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-15 14:40:50

Dursun Özbek'ten Arda Turan açıklaması

Galatasaray, yeni transferleri olan Ndiaye, Maicon, Fernando ve Feghouli'ye imza töreni düzenledi. Bu törenin sonrasında ise başkan Dursun Özbek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transferler hakkında konuşan Özbek, Arda Turan konusunda da açıklama yaptı.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları:

Eksiklik hissettiğimiz bölgelere transfer yaptık. Hala eksikliğini hissettiğimiz bölgeler var. Bu iş bir bütçe işidir. Halen daha takımımızdan hangi oyuncular gidebilir ve

Arda Turan, Galatasaray'ın yetiştirdiği, Türkiye'nin gurur duyduğu bir oyuncudur. Arda Turan, Türkiye'ye gelmek isterse yeri Galatasaraydır. Hem Galatasaray yönetimi hem camia Arda Turan'ın Galatasaray'a gelmesinden memnun olacaktır. Transfer bitmeden detay vermek doğru olmaz. Sadece çalışmaların devam ettiğini söyleyebiliriz.

Galatasaray başkanlığı dönemimde en fazla dünkü maçta heyecanlandım. Kadroda revizyona gittik, bu zor ve riskli bir karardı. Yorulmuşluklar, doymuşluklar vardı. Bir-iki eksiğimiz var, mali yapıya zarar vermeyecek transferler yapmak istiyoruz.

"14 MİLYON EURO'YA TAKIM KURDUK"

Transferleri Riva'dan gelen para ile yapmadık. O para Şubat ayında geldi. Söz verdiğimiz gibi bankalara olan borcumuzu ödedik. Ya siz hesap-kitap bilmiyorsunuz ya da yaptığımız açıklamaları incelemeniz lazım. Bu sezon takımı yenilemek için 30 milyon Euro'dan biraz fazla bütçe ayırdık ve şu an 34 milyon Euro harcadık. Buna ek 20 milyon Euro satışımız var. 14 milyon Euro'ya 4-5 sene hizmet edecek takımı kurmuşuz.

"GELDİĞİMİZDE TAKIMDA 42 FUTBOLCU VARDI"

Yeni kurduğumuz takımda da maaş hesabını yaptık. Galatasaray'ın hesapları belli UEFA'da geçemez. 60-61 milyon Euro olacak. Evet, oyuncuların maaşları yüksek ama iyi futbolcu böyle pahalı. Geldiğimizde kadroda 42 oyuncu vardı. Şimdi 28 oyuncu var. Kurtulduğumuz oyuncuların maliyetleriyle iyi oyuncular aldık. Yapılması gereken tartışma maaşlar değil. "Kardeşim sen 42 futbolcuyu ne yapacaksın?" diye sorulmalı. Bu daha mantıklı.

"ŞAMPİYONLUĞUN EN İYİ ADAYIYIZ"

Taraftarlarımız bizim her şeyimiz. Tek amacımız onları mutlu etmek. Galatasaray taraftarına daha keyifli bir takım izlettirmek istiyoruz. Çektiğimiz eziyetlerin tek amacı taraftara dahi iyi takım seyrettirmek. Biz şampiyonluğun en iyi adayıyız. Herkesin kenetlenmesini istiyorum. Ben taraftarımdan rica ediyorum. Biz bu sene şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Şimdi kenetlenme zamanı. Tribünlere gelsinler.

Selçuk İnan bizim kaptanımız. Şu an hala bizim oyuncumuzdur. Tudor tespit edecektir takımdaki durumunu. Oynayacak mı, oynamayacak mı veya ne kadar oynayacak? Bu konuda benim bir tespitim olamaz.

Haber Ara