Dolar

32,3769

Euro

34,6995

Altın

2.395,25

Bist

10.157,66

Suriyeli muhalifler Halep'te ilerliyor

Suriye'de muhalifler ve rejim güçleri arasında uzun süredir şiddetli çatışmalara sahne olan Raşidin semti, muhaliflerin eline geçti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 01:17:19

Suriyeli muhalifler Halep'te ilerliyor

Halep'in batı kesiminde bulunan ve "Yeni Halep" olarak bilinen bölgenin önemli bölgelerinden Raşidin, Suriyeli muhalifler tarafından ele geçirildi. Nureddin Zengi Hareketi tarafından dün gece saatlerinde başlatılan operasyon sonucu semtin tamamen muhaliflerin eline geçtiği öğrenildi. Suriye Ordusu'na bağlı güçlerin ve İran destekli Şii milislerin ise Eski Halep bölgesine çekildikleri kaydediliyor.

Nureddin Zengi Hareketi ve Şam Cephesi tarafından gerçekleştirilen operasyon altmıştan fazla Suriye askerinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Suriye rejimi yanlısı haberler yapan El Ahbariye ise Raşidin semtinin kaybedildiği haberlerine yer vermezken "Suriye Ordusu 500 tekfirci teröristi öldürdü" dedi.

Halep'in batısında kalan Raşidin semti, son iki yıldır düğüm haline gelen Halep Savaşı'nın önemli cephelerindendi. Kentte, Selahaddin, Sahur, Şeyh Maksud ve çevresindeki muhalif güçlerle cephe hattını birleştirmeyi hedefleyen muhalifler, Halep'in batısında bulunan Liramon ve Raşidin hattını kırarak Halep'in merkezini tamamen ele geçirmek istiyor.

Haber Ara