Dolar

32,3589

Euro

34,7671

Altın

2.396,24

Bist

10.208,65

Rusya'dan yeni yasaklama

Rusya, kalitesinden dolayı şikayet aldıklarını söylediği, Türkiye'den ithal nar ve marulun da yasaklı ürünler listesine eklenebileceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 19:58:50

Rusya'dan yeni yasaklama

Uçak krizinin ardından Türkiye'den bazı gıda ürünlerinin ithalatını yasaklayan Rusya, yasaklı ürünler listesine nar ve marulu da ekleyebilir. Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi'nden (Rosselkhoznadzor) Başkanı Sergey Dankvert, "kalitesinden dolayı şikayet aldıkları" Türkiye'den ithal nar ve marulun da yasaklı ürünler listesine eklenebileceğini ve bu konuda Türk yetkililerle görüşeceklerini söyledi.

"ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALDIK"

Rus İnterfax ajansında yer alan habere göre Rosselkhoznadzor, ithal nar ve marullar konusunda çok sayıda şikayet aldı. Bunun üzerine bu iki ürünün ithalatının yasaklanması gündeme geldi.

"TÜRK MESLEKTAŞLARIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ"

Rosselkhoznadzor Başkanı Dankvert de konu hakkında "Şu anda bazı spesifik ürünler konusunda değerlendirme yapıyoruz ve Türk meslektaşlarımızla bu konuda bir görüşme gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.

"TÜRKLER'İN KONTROLÜNDE SIKINTI ÇIKIYOR"

Sergey Dankvert, "Şu anda şikayetler alıyoruz. Daha önceleri Türk meslektaşlarımız bu ürünlerini kalitelerini kontrol edebiliyordu. Bu ürünlerde kış mevsiminde az böcek oluyor; ilkbahar ve yaz aylarında ise daha fazla böcek sorun teşkil edebiliyor ve Türklerin kontrollerinde sıkıntı çıkıyor. Problem tam olarak giderilemiyor. Amacımız ihtiyacımızı gidermek." ifadelerini kullandı.

RUSYA BAZI ÜRÜNLERİ YASAKLAMIŞTI

Rusya, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Türk menşeli bazı gıda ürünlerinin Rusya'ya girişini yasaklamıştı. Ancak bu ürünlerin ithalatının yüzde 90'ı Türkiye'den olduğu için Rusya bütün ithalat kalemlerini yasaklamamıştı.

ADIGE CUMHURİYETİNDE 8 TON KIRMIZI BİBERİN GİRİŞİ YASAKLANDI

Öte yandan Rosselkhoznadzor, Rusya'ya bağlı Adıge Cumhuriyeti'nde yasaklı ürünler listesinde olmamasına rağmen 8 ton kırmızı biberin Türkiye'den girişinin yasaklandığını bildirdi.

Rosselkhoznadzor, deniz yoluyla buraya gelen 8.65 ton kırmızı biberde zararlı böcek tespit edildiği için bu ürünün Rusya'ya alınmadığını kaydetti.

Haber Ara